Aanbod overnemen: koppelen en kopiëren


Elke organisatie heeft aanbod; producten, diensten of evenementen die door het publiek afgenomen kunnen worden. Complexe organisaties hebben vaak een groot aanbod dat op verschillende locaties wordt aangeboden. Gelukkig hoeft dat aanbod maar één keer in G!DS ingevoerd te worden. Daarna is het mogelijk dat andere locaties het aanbod overnemen met een koppeling of als kopie.

Niet alleen complexe organisaties kunnen gebruiken maken van deze optie. Aanbod wat door verschillende organisaties aangeboden wordt kan op dezelfde wijze worden ingevoerd.

Een organisatie kan én aanbod ter overname aanbieden én zelf aanbod overnemen van een andere organisatie.

Het overnemen van aanbod binnen G!DS kan je dus veel tijd en dubbel werk besparen. Door gebruik te maken van de koppel- en kopieermogelijkheden die G!DS biedt, kun je bij verschillende organisaties hetzelfde aanbod bieden.

Het overnemen van aanbod betekent simpelweg dat je óf een kopie maakt van ingevoerd aanbod óf dat je een kopie maakt waarbij er nog een koppeling bestaat tussen het gekopieerde en het origineel ingevoerde aanbod.

Hetzelfde aanbod kan door meerdere organisaties overgenomen worden. Denk aan locaties of vestigingen van een grote organisatie of verschillende theaters die allemaal dezelfde voorstelling tonen. 

In dit deel van de handleiding kun je meer lezen over het overnemen van aanbod.