Stap a: Aanbod overnemen

Stap a: aanbod overnemen

 1. Open de bibliotheekvesting waarvoor je aanbod wilt overnemen en ga naar de widget Aanbod.
 2. Kies de knop Van aanbieder en vervolgens Beheercluster aanbod voor bibliotheken.

  Let op! Er is ingesteld dat jouw bibliotheek het landelijke aanbod kan overnemen. Zie je de knop Van aanbieder niet of zie je Beheercluster aanbod voor bibliotheken niet is dat nog niet het geval. Volg dan (als accountmanager) deze handleiding en voeg in het contract bij Overnemen de organisatie Beheercluster aanbod voor bibliotheken, ID 5370707 toe. Heb je niet de juiste rechten of hulp nodig? Vraag hulp via gids@kb.nl.

 3. Je ziet een overzicht van over te nemen aanbod.

  Selecteer er hier één of meerdere uit. Klik op Ok.

  Let op! Je kunt kiezen uit Zelf Belastingformulieren invullen met hulp en Invulhulp Belastingen.

  Bij Zelf Belastingformulieren invullen met hulp gaan bezoekers zelf aan de slag met het invullen van hun belastingaangifte of het aanvragen van een toeslag. Als zij er niet uitkomen, is er de mogelijkheid om geholpen te worden en vragen te stellen.

  Bij Invulhulp Belastingen wordt door de maatschappelijke dienstverlener de belastingaangifte of aanvraag van een toeslag (gedeeltelijk) ingevuld. 

 4. G!DS vraagt je het volgende:

  Vink Alle velden koppelen aan en klik op Ja.
  Let op! Als je het veld Alle velden koppelen niet aanvinkt krijg je alleen een kopie van het landelijke aanbod. Je bent dan zelf eigenaar en hebt geen voordeel meer bij controle van het aanbod. Wij raden aan dit aan te vinken zodat landelijke wijzigingen automatisch worden overgenomen. 
 5. Het overgenomen aanbod zie je nu terug in de aanbodwidget bij de bibliotheekorganisatie. Pas nu nog een aantal details aan naar jouw lokale situatie. Zie hiervoor stap 2b. 

>> ga door naar stap b

 

Meer weten over aanbod overnemen?
Wil je meer weten over het overnemen van aanbod in G!DS? De handleidingen vind je hier: