Bibliotheken in Drenthe

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het gebruikte bibliotheeksysteem.
Staat een bibliotheekvestiging hier niet bij, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager

Bibliotheek Dalen

dalen-bwb.jpg (384432 bytes)

Contactgegevens

Bezoekadres
Molenwijk 4
7751 CG Dalen
T: 0880128330
E: info@bibliotheekdalen.nl

Openingstijden
Dinsdag14:00 - 17:00 uur
Woensdag14:00 - 17:00 uur
Vrijdag14:00 - 17:00 uur
Vrijdag18:00 - 20:00 uur

Opmerkingen
Openingstijden:
dinsdag + vrijdag 14.00 - 17.00 uur en 18.00 - 20.00 uur
woensdag 14.00 - 17.00 uur

Omschrijving
Openbare Bibliotheek Dalen

GPS-coördinaten
52.700152, 6.75488

Website: 
Organisatiesoort: 

Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
Volledige naam: 

Stichting Openbare Bibliotheken Coevorden / Dalen
Beschrijving: 

De bibliotheek is gevestigd in OBS Burgemeester Wessels Boer. Het is een uitleenpunt met materialen voor jonge kinderen en volwassenen. Daarnaast zijn er dvd's voor kinderen in alle leeftijden. Bezoekers kunnen gebruikmaken van internet. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.
Aangemaakt op: 
20:10
Aangemaakt op: 
20:10
Laatst gewijzigd op: 
15:04
Laatst gewijzigd op: 
15:04
Relaties: 

Gerelateerd aan organisatie: Biblionet Drenthe basisbibliotheek (163848)

Bibliotheekorganisatie

Soort bibliotheek: 

bibliotheekvestiging
Totaal aantal uren open per week (inclusief zelfbediening): 
11.0
Aantal uren bemand open per week (personeel aanwezig, inclusief vrijwilligers): 
11.0
Is de bibliotheek in een multifunctioneel gebouw gevestigd: 
Nee
Organisatietypes in het multifunctionele gebouw: 

Branchegegevens

ISIL-code: 

NL-0870211002
Administratieve ISIL-code: 

NL-0702971011
Locatiecode : 

9413
ILN-code NBC+: 

373
VOB lidnummer: 
100204

Aanbod en faciliteiten

Bibliotheekcollectie: 
 • Collectie voor jeugd en volwassenen
Faciliteiten in het bibliotheekgebouw: 

WiFi
leestafel
Werk-, studieplek aanwezig: 
Nee
Fysiek informatiepunt aanwezig: 
Nee
Bibliotheekactiviteiten: 

BoekStart voor baby's
Cursussen, workshops en projecten: 

computercursus
Werkvormen computeraanbod: 
 • workshop
 • individuele ondersteuning
 • cursus
Activiteitenaanbod van de bibliotheek: 
 • Ja, in het werkgebied door medewerkers van een andere bibliotheeklocatie
Activiteitenaanbod voor: 
 • Volwassenen
 • Kinderdagverblijven

Specifiek aanbod

Aanbod voor onderwijs: 
Nee
Aanbod voor belastingdienst: 
Nee
Ondersteuning e-overheid: 

gratis computergebruik belastingzaken
Aantal beveiligde computers: 
1
Beschermde printfaciliteiten: 
1
Beveiligde internetverbinding: 
Ja

Bijzonderheden

Bijzonderheden: 

Een lidmaatschap van de bibliotheek is t/m 18 jaar gratis.
Met een bibliotheekpas kunt u terecht bij alle bibliotheken in de provincie Drenthe

Producten:

 • Bibliotheek Dalen gesloten wegens verhuizing
  Bibliotheek Dalen verhuist naar een nieuwe locatie: OBS Burgemeester Wessels Boer, Molenwijk 4 Dalen. In verband met de verhuizing is de bibliotheek gesloten van 21 september t/m 9 oktober. Op 13 oktober is de bibliotheek weer geopend op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag en op vrijdagavond.
 • Gratis plant- en tuinadviezen in bibliotheek Dalen
  Op vrijdagavond 10 april zal Dinie Verweij van 18.00 uur tot 20.00 uur in bibliotheek Dalen, tijdens de uitlening, klaar zitten om gratis onderhoudsadviezen te geven over de tuin. Dat kan zowel over de siertuin als over de moestuin gaan. Ook over snoeien kunnen vragen worden gesteld. Voor de aanleg van een hele tuin is deze avond niet bedoeld. En bent u nieuwsgierig naar wat er in uw tuin staat? Neem een foto of neem een stukje van de plant mee en wie weet kan ze het benoemen!
 • Marga Kool en Jan Veenstra sluiten Nederland Leest af in Dalen
  Marga Kool en Jan Veenstra: getrouwd met het debat. Het debat maakt op allerlei manieren deel uit van werk en leven van het schrijverspaar Marga Kool en Jan Veenstra. Voorheen zochten ze vooral ieder individueel het debat. Als columnist, maar ook als actief betrokkene in de politiek en het maatschappelijk leven. Tegenwoordig debatteren ze ook samen heel wat af. In hun wekelijkse gezamenlijke column in het Dagblad van het Noorden. Over de actualiteit, over het leven en over daagse dingen die ze de moeite waard vinden. Met het plezier van lekker onderling kibbelen, tegelijkertijd samen een bijdrage leveren aan de debatten in de samenleving, dat is de gedachte. Maar ze debatteren ook voortdurend als schrijvers die elkaars belangrijkste critici zijn. Geen gedicht, geen verhaal, geen manuscript gaat de deur uit zonder dat de ander het heeft gelezen en zijn of haar commentaar gegeven. Dan kunnen de vonken er af vliegen aan de keukentafel. Dan worden er soms concessies gedaan. Maar net zo vaak wordt er hardnekkig vastgehouden aan het eigen eind. Scheuren in coalitie door al dat debatteren? Ach, het wil wel eens even bliksemen, maar doorgaans zit het duo na het debat toch weer gewoon tegenover elkaar aan diezelfde keukentafel, genoeglijk te lepelen in de soep. Met een keuze uit columns, verhalen, gedichten (vooral in het Nederlands maar ook hier en daar in het Drents) en met kijkjes achter de schermen zal het schrijverspaar in dit programma het thema ‘debat’ op een speelse manier gestalte geven. Datum en tijd: woensdag 30 november 2016 aanvang 19:30 Entree: Gratis Plaats: Bibliotheek Dalen – in de BWB school Molenwijk 4 7751CG Dalen
 • Nieuw uitleenpunt Bibliotheek Dalen opent 13 oktober
 • Pauline Broekema boeide moeiteloos
  Tijdens de Boekenweek gaf Pauline Broekema in Dalen een lezing op uitnodiging van de zes bibliotheken in de gemeente Coevorden. Ze nam haar publiek mee naar het leven van haar overgrootvader, hij zat in Indonesië en wilde graag een vrouw, nou dat pakte je toen wel wat anders aan dan nu. Maar Jannetje liet zich niet ontmoedigen en sloeg zich overal dapper door. Ook haar oom Pieter gaf stof voor een mooi boek, hij werd op 21 jarige leeftijd gefusilleerd. In de pauze signeerde ze boeken die net gekocht waren bij de tafel van Read Shop Coevorden. Na de pauze beantwoordde ze vragen. Het is een aimabel mens die bij een onderwerp betrokken raakt, en dan als echte journalist alles uitspit om de zaak te doorgronden. Haar publiek nam ze moeiteloos erin mee!
 • Plant- en tuinadviezen in bibliotheek Dalen
  Dinie Verweij gaf vrijdagavond plant- en tuinadviezen in bibliotheek Dalen, het ging over slakken, gras, mos, wel/niet vorstgevoeligheid. Iedereen heeft nu trouwens last van mos, het was een natte winter. In januari kun je het beste kalk op het gras aanbrengen, mits er geen sneeuw of vorst is, in maart heel goed verticuteren, dan compost erop en kale plekken bij zaaien. De eerste keer hoog maaien! De lavendel één keer per jaar snoeien, juist nu, flink terug tot het laatste oog waar je leven ziet. De hortensia uit de huiskamer eerste jaar niet snoeien, later wel. En ja, er kwam iemand met een tablet met een foto van een plant, was epimedium, engelenkruid. Er was ook een vraag naar bodembedekkers voor de grote tuin, denk dan aan de vele soorten geraniums of de bonte dovenetel. Verder verscheen er een plastic zakje met een onkruid, bleek een wilde geranium, in dit geval wel een onkruid. Wat doe je aan phytoftora in je tomaten? Overleg vooraf met je leverancier van de planten of ze resistent zijn en houdt de plant in de kas droog. Onkruid is trouwens een plant die staat op een plek waar het niet gewenst is. En ja, er was nog veel meer informatie. Al met al een welbestede avond!
 • Poppentheater Jinky's Mikmak
  Jinky speelt met haar poppentheater en speelt ook zelf mee, zo maakt ze van elke voorstelling een feestje! Dit keer speelt zij "we hebben er een geitje bij!!"
 • Start jaarlijkse verkoop van afgeschreven boeken in Bibliotheek Dalen
  Op dinsdag 20 mei om 14.00 uur start de jaarlijkse verkoop van vele honderden afgeschreven boeken in Bibliotheek Dalen. Het betreft boeken voor jong en oud: romans, leesboeken en informatieve boeken. Wie weet is er iets van uw gading bij. Vele klanten kopen hier jaarlijks boeken, tijdschriften en dvd’s voor de vakantie. Ook niet-leden zijn welkom!
 • Tentoonstelling 'Bevrijdingskinderen' in Bibliotheek Dalen
 • Tentoonstelling 50-er jaren
  In bibliotheek Dalen is tot 1 juni tijdens de openinguren een tentoonstelling met materialen uit de jaren 50, er liggen heel veel uitleenbare boeken bij over die tijd.
 • Verkoop afgeschreven boeken
  De jaarlijkse verkoop van afgeschreven boeken in bibliotheek Dalen is gestart, er staan weer heel veel boeken, dvd's en tijdschriften te wachten op liefhebbers. Lidmaatschap van de bibliotheek is hiervoor niet nodig. Ook in de bibliotheken Aalden, Oosterhesselen en Schoonoord zijn afgeschreven boeken te koop.
 • Voor de niet-leden: Neem een bibliotheekabonnement voor uw vakantie
  De bibliotheek biedt behalve een jaarabonnement ook een maandabonnement, waarvoor u 20 items kunt lenen, dus heel geschikt voor de vakantie. Kiest u voor een spannend verhaal, heeft u liever een romantisch boek of kiest u voor een tijdschrift? Loop eens bij ons binnen en bekijk het gevarieerde aanbod. Op weg naar de vakantiebestemming of in de ligstoel is een luisterboek handig. Verder kunt u ook e-books lenen met het abonnement van de bibliotheek. Deze boeken zijn online beschikbaar op een tablet, of te downloaden op een e-reader. Op deze manier heeft u altijd iets te lezen tijdens uw vakantie.
 • Voorleesuurtje voor 3 - 6 jarigen
  Op vrijdagmiddag 22 mei zal om 15.45 uur een voorleesuurtje plaats vinden in de bibliotheek van Dalen voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het boek ‘Prinses Arabella en de reuzentaart’ van Mylo Freeman staat deze middag centraal. Programma: voorlezen, zingen, taarten tekenen of kleuren, cake versieren en iets drinken.
 • Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers
  De Nationale Voorleesdagen 2012 vinden plaats van woensdag 18 t/m zaterdag 28 januari. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2012: Mama kwijt van Chris Haughton. Mama kwijt is vanaf 18 januari 2012 als mini-editie met dvd voor € 5,- verkrijgbaar in de boekwinkel. Cadeautje voor kinder-lidmaatschap bibliotheek :Kinderen die lid gemaakt worden in de bibliotheek, ontvangen tijdens deze actie een cadeautje. Over de campagne : doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt. Prentenboek van het Jaar Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen, het betreft nu dus Mama kwijt van Chris Haughton. Een jury van bibliothecarissen kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.
 • Zingevingsfitness: avond in de Spinde te Dalen
  Op woensdagavond 10 oktober wordt er een avond gehouden over zingevingsfitness in de Spinde te Dalen. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: € 3,-. De avond wordt geleid door Korrie de Vet. De avond over zingevingsfitness gaat over het matje. Dat is ook de titel van het boek dat Korrie de Vet schreef met Tom Kniesmeijer. Ze roept je op het matje en dat is zeker geen straf. Op het matje ontdek je jouw eigen richting en kom je werkelijk tot leven. Nieuwsgierig hoe je op het matje komt? Korrie de Vet komt dit op humoristische wijze vertellen. Zij spoort je aan tot dagelijkse zingevingsfitness, de enige vorm van fitness waarbij je niet hoeft te bewegen. Sommige mensen lopen zo hard, dat ze zich zelf voorbij lopen, anderen komen juist niet in beweging. Voor mensen die het midden daartussen zoeken is deze avond geschikt. Ook voor mensen die erg gericht zijn op de omgeving/de ander waardoor zij over hun eigen grenzen heen gaan. En natuurlijk ook voor een ieder die gewoon benieuwd is. In verband met de zaalcapaciteit wordt opgave vooraf in de bibliotheek op prijs gesteld. Nadere informatie: Karin Pannekoek 0524-553115 of karinpannekoek@live.nl. Organisatie: bibliotheek Dalen
 • Zomerrooster van de 6 bibliotheken van de gemeente Coevorden
  Aalden is van maandag 14 juli tot en met zaterdag 9 augustus open op maandagmiddag en -avond Coevorden blijft de hele zomer open Dalen is van maandag 14 juli tot en met zaterdag 2 augustus open op woensdagmiddag en vrijdagmiddag en –avond Oosterhesselen is van maandag 14 juli tot en met zaterdag 9 augustus open op donderdagmiddag en -avond Schoonoord is van maandag 7 juli tot en met vrijdag 1 augustus open op donderdagmiddag en -avond Sleen is van maandag 7 juli tot en met zaterdag 2 augustus open op dinsdagmiddag en -avond en woensdagmiddag Is uw eigen bibliotheek niet open? U kunt altijd in een andere Drentse bibliotheek lenen en inleveren! Het bestuur, het personeel en de vrijwilligers wensen u een zonnige zomer met veel leesplezier


Vorige pagina