Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Bibliotheek Uden

Bieb Uden klein.jpg (38645 bytes)

Contactgegevens

Bezoekadres
Mondriaanplein 16
5401 HX Uden
T: 0413 263101
E: contactuden@nobb.nl

Openingstijden
Maandag11:00 - 20:00 uur
Dinsdag11:00 - 20:00 uur
Woensdag11:00 - 20:00 uur
Donderdag11:00 - 20:00 uur
Vrijdag11:00 - 20:00 uur
Zaterdag11:00 - 16:00 uur

Opmerkingen
In Uden is de inname-automaat in gebruik en toegankelijk via de hal van de Bibliotheek: ma-wo-vr: 9.00 - 20.00 uur. di-do: 9.00 - 17.00 uur.

In de wintermaanden (van 30 oktober t/m 19 maart) is de Bibliotheek Uden op zondag van 13.00 - 16.00 uur geopend.

Omschrijving
Bibliotheek Uden

GPS-coördinaten
51.659082, 5.616704

Organisatiesoort: 

Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
Volledige naam: 

Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken
Beschrijving: 

Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken, locatie Uden.
Aangemaakt op: 
19:57
Aangemaakt op: 
19:57
Laatst gewijzigd op: 
13:48
Laatst gewijzigd op: 
13:48
Relaties: 

Gerelateerd aan organisatie: Mediawijzer.net (5177607)
Filialen organisatie: Bibliotheek Volkel (199656)
Filialen organisatie: Bibliotheekpunt Odiliapeel (199657)

Bibliotheekorganisatie

Soort bibliotheek: 

bibliotheekvestiging
Bibliotheek voorzieningen: 

zelfbediening (bibliotheek)
Totaal aantal uren open per week (inclusief zelfbediening): 
50.00
Aantal uren bemand open per week (personeel aanwezig, inclusief vrijwilligers): 
50.00
Is de bibliotheek in een multifunctioneel gebouw gevestigd: 
Nee
Organisatietypes in het multifunctionele gebouw: 

Aanvulling multifunctioneel gebouw: 

Samen in het gebouw met Kunst & Co: Het Centrum voor Cultuureducatie in Uden

Branchegegevens

ISIL-code: 

NL-0834891014
Administratieve ISIL-code: 

NL-0834891014
Locatiecode : 

6629
ILN-code NBC+: 

463

Aanbod en faciliteiten

Bibliotheekcollectie: 
 • Collectie voor jeugd en volwassenen
Faciliteiten in het bibliotheekgebouw: 

(individuele) werk-/studieplekken
(oefen)computers
WiFi
computerlokaalverhuur
cursus-/vergaderruimte
expositieruimte
inleverbrievenbus
internet-pc
internettoegang
leestafel
print- en/of kopieerfaciliteiten
versnapering-/drankautomaat
zaalverhuur
Werk-, studieplek aanwezig: 
Ja
Werk-, studieplek met PC: 
8
Werk-, studieplek zonder PC: 
30
Aantal oefenpc's: 
6
Fysiek informatiepunt aanwezig: 
Ja
Fysiek informatiepunt op het gebied van: 
 • Ander informatiepunt (geef toelichting)
 • Kunst en cultuur
Toelichting fysiek informatiepunt : 

Taalhuis Uden zit in de bibliotheek
Fysiek bibliotheek aanbod: 

Boekendienst-aan-huis
Digicafé
Makkelijk Lezen Plein
Digitaal bibliotheek aanbod: 

Klik & Tik
Bibliotheekactiviteiten: 

BoekStart voor baby's
Week van de Mediawijsheid
Cursussen, workshops en projecten: 

Klik & Tik
computercursus
computercursus (arbeidsmarkt)
Werkvormen computeraanbod: 
 • online leren (e-learning)
 • workshop
 • cursus
 • advies en doorverwijzing
 • spreekuur
Activiteitenaanbod van de bibliotheek: 
 • Ja, in deze bibliotheeklocatie
Activiteitenaanbod voor: 
 • Buitenschoolse opvang
 • Jeugd (buitenschools)
 • Onderwijs VO
 • Onderwijs PO
 • Organisaties, bedrijven en overheid
 • Volwassenen
 • Kinderdagverblijven

Specifiek aanbod

Aanbod voor onderwijs: 
Nee
Aanbod voor belastingdienst: 
Ja
Ondersteuning e-overheid: 

belastingformulier, zelf invullen met hulp
cursus digitale overheid en DigiD (Digisterker)
gratis computergebruik belastingzaken
informatiebijeenkomst belastingzaken
spreekuur belastingzaken
Aantal beveiligde computers: 
1
Beschermde printfaciliteiten: 
1
Beveiligde internetverbinding: 
Ja

Producten:

 • Boekstart
  Boekstart pakket In het project Boekstart werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Wanneer een baby 3 maanden oud is, ontvangen ouders een brief van de gemeente met een Boekstartwaardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstartpakket met onder meer babyboekjes ophalen bij een van de vestigingen van Noord Oost Brabantse Bibliotheken in de gemeente Oss (Oss, Berghem, Lith, Ravenstein). Bij het 7-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Ook de medewerkers van het consultatiebureau kunnen ouders een Boekstartwaardebon uitreiken. Gratis lid van de bibliotheek Naast een eenmalig Boekstartpakket heeft de Bibliotheek ouders met baby’s veel meer te bieden. Voorwaarde bij het in ontvangst nemen van het Boekstartpakket is dat de baby lid wordt van de bibliotheek. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. Daarnaast biedt de Bibliotheek ook de ouders een gratis proefabonnement aan voor een half jaar. Zo kunnen ouders en kinderen gebruikmaken van de hele collectie materialen in de Bibliotheek. Medewerkers van de Bibliotheek geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.
 • Digisterker, werken met de E-overheid
  De cursus 'Werken met de e-overheid' behandelt de e-overheid in brede zin, zowel de gemeentelijke als de landelijke overheidsdienstverlening. De cursus is ingedeeld in modules en gaat bijvoorbeeld over • het aanvragen en gebruiken van DigiD; • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites; • het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak; • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid); • het gebruik van Regelhulp.
 • Klik & Tik Uden
  Dit oefenprogramma laat deelnemers in een veilige omgeving kennismaken met de mogelijkheden van internet, e-mailen, online formulieren invullen en downloaden. Het programma wordt afgesloten met een certificaat.
 • Leesplezier
  Het leesstimuleringsprogramma Leesplezier stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Ouders worden in staat gesteld om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Een gezamenlijk project van: - Ons Welzijn zorgt voor het aantrekken van vrijwilligers; - Scholen en peuterspeelzalen maken de koppeling tussen ouders/gezin en vrijwilliger; - Bibliotheek zorgt voor voorleesinstructie, bibliotheekpas en boeken.
 • TaalRijk Uden
  Nederlands voor anderstaligen in Uden. In kleine groepjes werkt men op eigen niveau aan de kennis van de Nederlandse taal. Alle vaardigheden komen aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven.
 • Tabletcafé & Computerspreekuur Uden
  Tabletcafé: open inloop voor mensen met een tablet of smartphone die kennis willen delen of vragen hebben over de werking en mogelijkheden van hun tablet. Computerspreekuur: Is bedoeld voor ouderen die vragen hebben over hun computer of over de toepassingen daarop kunnen gratis bij het spreekuur terecht. Senior Web en de bibliotheek willen met deze dienstverlening nazorg bieden aan (ex)cursisten. Daarnaast zijn 50-plussers welkom die zich op andere wijze het gebruik van de computer eigen hebben gemaakt. U kunt vragen stellen over het besturingssysteem, over toepassingen zoals internet, e-mail, tekstverwerking, videobellen of chatten met Skype, over foto’s op uw computer zetten e.d. Lidmaatschap van de bibliotheek en SeniorWeb is niet verplicht. Het spreekuur staat open voor alle senioren.
 • Vergaderruimte in bibliotheek Uden
  Bieb2Meet: mogelijkheden voor gebruik en verhuur van ruimten in bibliotheken Op zoek naar ruimte voor een vergadering, cursus of bijeenkomst? De Noord Oost Brabantse Bibliotheken in Oss, Uden, Veghel, Bernheze en Landerd beschikken over verschillende ruimtes die tijdens en buiten openingsuren gehuurd kunnen worden. De Bibliotheek is een inspirerende plaats om te vergaderen, een groepsbijeenkomst te houden of als zelfstandige te werken. Het is bij uitstek een plaats om kennis te delen en jezelf te ontwikkelen. De collectie van boeken en andere (digitale) materialen kan een extra waarde toevoegen aan uw bijeenkomst.
 • Zelf Belastingformulieren invullen met hulp
  Ga tijdens het Belastingcafé zelf aan de slag met het invullen van uw belastingaangifte. Hoe werkt het? Heeft u een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kunt u terecht bij het Belastingcafé. U vult uw belastingformulier zelf in. Als u hierbij fiscale vragen heeft kunnen de vrijwilligers u op weg helpen. We raden u aan om uiterlijk 1 uur voor het einde aanwezig te zijn, zodat u uw aangifte volledig kunt afronden. Vooraf aanmelden is handig, dan bent u zeker van assistentie. Deze service is bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of zzp'ers. Wanneer en waar? Belastingcafé is op de volgende vier data in Bibliotheek Uden: - maandag 11 maart 18.00 - 20.00 uur - donderdag 21 maart 09.30 - 12.00 uur - dinsdag 9 april 09.30 – 12.00 uur - maandag 29 april 09.30 – 12.00 uur Hoe werkt het? Heeft u een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Heeft u recht op huur- of zorgtoeslag? Dan kunt u terecht bij het Belasting-café. U vult uw belastingformulier zelf in. Als u hierbij fiscale vragen heeft kunnen vrijwilligers u op weg helpen. Deze service is bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of zzp'ers. Aanmelden of vragen Wilt u zich aanmelden voor het Belastingcafé? Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de Bibliotheek via telefoon 0413-263101of e-mail: contactuden@nobb.nl Belastingcafé Uden is een initiatief van Bibliotheek Uden in samenwerking met Seniorenbelang Uden en PCOB Uden.


Vorige pagina