Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Bibliotheek Goes

Goes.jpg (18985 bytes)

Contactgegevens

Bezoek- en postadres
Oostwal 34
4461 JT Goes
T: 0113 213620
E: goes@bibliotheekoosterschelde.nl

Openingstijden
Maandag13:00 - 20:00 uur
Dinsdag10:00 - 17:00 uur
Woensdag10:00 - 17:00 uur
Donderdag13:00 - 20:00 uur
Vrijdag10:00 - 20:00 uur
Zaterdag10:00 - 16:00 uur

GPS-coördinaten
51.505291, 3.892163

Organisatiesoort: 

Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
Volledige naam: 

Bibliotheek Oosterschelde vestiging Goes
Beschrijving: 

De bibliotheek beschikt, naast duizenden romans over vele informatieve boeken die de meest uiteenlopende onderwerpen behandelen. Daarnaast is er een collectie CD's, DVD's en bladmuziek aanwezig. Er is een leesruimte waar kranten en tijdschriften geraadpleegd kunnen worden, u kunt ook gratis gebruik maken van internet.

Aangemaakt op: 
20:01
Aangemaakt op: 
20:01
Laatst gewijzigd op: 
14:04
Laatst gewijzigd op: 
14:04
Relaties: 

Gerelateerd aan organisatie: Mediawijzer.net (5177607)

Bibliotheekorganisatie

Soort bibliotheek: 

bibliotheekvestiging
Totaal aantal uren open per week (inclusief zelfbediening): 
44.00
Aantal uren bemand open per week (personeel aanwezig, inclusief vrijwilligers): 
44.00
Is de bibliotheek in een multifunctioneel gebouw gevestigd: 
Nee
Organisatietypes in het multifunctionele gebouw: 

Branchegegevens

ISIL-code: 

NL-0835891004
Administratieve ISIL-code: 

NL-0835891004
Locatiecode : 

BBO/GS
ILN-code NBC+: 

27

Aanbod en faciliteiten

Bibliotheekcollectie: 
 • Collectie voor jeugd en volwassenen
Faciliteiten in het bibliotheekgebouw: 

(individuele) werk-/studieplekken
(oefen)computers
WiFi
cursus-/vergaderruimte
expositieruimte
internet-pc
internettoegang
leestafel
print- en/of kopieerfaciliteiten
versnapering-/drankautomaat
zaalverhuur
Werk-, studieplek aanwezig: 
Ja
Werk-, studieplek met PC: 
12
Werk-, studieplek zonder PC: 
10
Aantal oefenpc's: 
6
Fysiek informatiepunt aanwezig: 
Ja
Fysiek informatiepunt op het gebied van: 
 • Integratie en inburgering
 • Overheid
 • Lezen met een leesbeperking (aangepast lezen, makkelijk lezen)
 • Werk, inkomen en loopbaan
 • Basisvaardigheden (taal, digitale vaardigheden, NT2 etc)
Toelichting fysiek informatiepunt : 

Makkelijk leesplein

Walk & Talk

Taalhuis

Klik en Tik + Tabletcafe + Digisterker + Belastingdienst
Bibliotheekactiviteiten: 

BoekStart voor baby's
Cursussen, workshops en projecten: 

computercursus
cursus omgaan met tablet
Werkvormen computeraanbod: 
 • zelfstudie
 • cursus
 • spreekuur
Activiteitenaanbod van de bibliotheek: 
 • Ja, in deze bibliotheeklocatie
Activiteitenaanbod voor: 
 • Jeugd (buitenschools)
 • Onderwijs VO
 • Zorg- en welzijnsinstellingen
 • Onderwijs PO
 • Organisaties, bedrijven en overheid
 • Volwassenen

Specifiek aanbod

Aanbod voor onderwijs: 
Nee
Aanbod voor belastingdienst: 
Nee
Ondersteuning e-overheid: 

cursus digitale overheid en DigiD (Digisterker)
gratis computergebruik belastingzaken
informatiebijeenkomst belastingzaken
Aantal beveiligde computers: 
4
Beveiligde internetverbinding: 
Ja

Producten:

 • BoekStart
  BoekStart is een project dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Voorlezen aan baby’s, kan dat? Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar de plaatjes kijken? Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Er zijn in de bibliotheken speciale BoekStarthoekjes ingericht met allerlei soorten materialen zoals, knisperboekjes, aanwijsboekjes, rijmpjescd’s en voelboekjes. Voor je zelf zijn er ook boeken en tijdschriften over opvoeding. Je kunt bij de (jeugd) bibliothecaris terecht voor deskundig advies.
 • Boekstartochtend
  Nationale voorleesdagen. Kom en beleef samen met je (klein)kind het verhaal van prentenboek Een huis voor Harry. Interactief voorlezen met beweging, samen zingen en creatief bezig zijn. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
 • Boekstartochtend voor peuters
  Het thema van deze ochtend, bedoeld voor ouder én kind, is Voorlezen en staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze gratis workshop, bedoeld voor ouder/opa/oma/oppas én kind, wordt er een verhaal voorgelezen en kunnen de kinderen gezellig mee doen door te bewegen, spelen en te zingen.
 • Digisterker
  Bij de gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek leer je werken met de websites van de belastingdienst, het UWV en de gemeente. De cursus is bedoeld voor inwoners van Goes die al met internet kunnen omgaan.
 • DigitaalCafé
  Hulp bij digitale problemen.
 • Invulhulp Belastingen
  Gratis Workshop in de Bibliotheek Goes in het kader van de belastingdienst. Aan bod komen het invullen van je digitale belasting en aangifte inkomstenbelasting.
 • Invulhulp Belastingen-
  Gratis Workshop in de Bibliotheek Goes in het kader van de belastingdienst. Aan bod komen het invullen van je digitale belasting en aangifte inkomstenbelasting.
 • Klik & Tik het internet op
  Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.
 • Mediawijsheid in Zeeland
  De bibliotheken in Zeeland, ZB, het RPCZ (Regionaal Pedagogisch centrum Zeeland) en de Centra voor Kunst- en Cultuur educatie willen gezamenlijk werk maken van mediawijsheid. En scholen ondersteunen bij het inzetten van programma’s voor verschillende doelgroepen. Zij selecteerden in overleg met het onderwijs programma’s die gezamenlijk de leerlijn media-educatie vormt. De leerlijn media-educatie is een vak- en leerjaaroverstijgende leerlijn die aansluit bij kerndoelen en eindtermen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De leerlijn is bestemd voor leerlingen vanaf groep 5 primair onderwijs tot en met bovenbouw voortgezet onderwijs. In 7 stappen worden leerlingen informatievaardig en mediawijs. De stappen kunnen los van elkaar of in een door de docent te bepalen volgorde worden gezet.
 • Taalcafé
  Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Je praat, samen met een begeleider, in groepjes over het thema van de middag. Het is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn. Iedere dinsdag vanaf 13.15-14.30 uur. Tijdens schoolvakanties gesloten.
 • Taalhuis
  Het Taalhuis in de Bibliotheek Goes is de plek waar laaggeletterden en anderstaligen met taalvragen en digitale vragen terecht kunnen.
 • Taalloket
  Je kunt hier terecht met al je vragen over de Nederlandse taal voor een voor jou passend taaltraject of je aanmelden als Taalvrijwilliger.
 • Tabletcafé
  Leer en deel! Bent u in het bezit van een iPad of een andere tablet en wilt u graag tips en trucs, of zit u met een aantal vragen? Kom dan naar ons TabletCafé in de Bibliotheek Goes en leer onder meer van andere tabletgebruikers allerlei handigheidjes. Gratis inloop.
 • Windows 10 cursus
  Ontdek Windows 10 in 4 lessen tijdens deze cursus in de Bibliotheek. Er is geen specifieke voorkennis nodig van de computer of internet. Voor deze cursus is het noodzakelijk om een eigen laptop mee te nemen met Windows 10 er op.


Vorige pagina