Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Bibliotheek Heerhugowaard

hhw.jpg (17707 bytes)

Contactgegevens

Bezoekadres
Parelhof 1A
1703 EZ Heerhugowaard
T: 072 5156644
F: 072 5764810
E: klantenservice@bibliotheekkennemerwaard.nl

Openingstijden
Maandag09:00 - 20:00 uur
Dinsdag09:00 - 20:00 uur
Woensdag09:00 - 20:00 uur
Donderdag09:00 - 20:00 uur
Vrijdag09:00 - 20:00 uur
Zaterdag10:00 - 16:00 uur

Opmerkingen
openingstijden 's morgens van 9.00 tot 11.00 uur op basis van low-serviceOmschrijving
Bibliotheek Heerhugowaard

GPS-coördinaten
52.665043, 4.825538

Organisatiesoort: 

Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
Volledige naam: 

Bibliotheek Kennemerwaard; locatie Heerhugowaard
Beschrijving: 

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard
Aangemaakt op: 
20:32
Aangemaakt op: 
20:32
Laatst gewijzigd op: 
16:08
Laatst gewijzigd op: 
16:08
Relaties: 

Gerelateerd aan organisatie: Mediawijzer.net (5177607)

Bibliotheekorganisatie

Soort bibliotheek: 

bibliotheekvestiging
Totaal aantal uren open per week (inclusief zelfbediening): 
61.00
Aantal uren bemand open per week (personeel aanwezig, inclusief vrijwilligers): 
61.00
Is de bibliotheek in een multifunctioneel gebouw gevestigd: 
Ja
Organisatietypes in het multifunctionele gebouw: 

OrganisatiePublieksruimteKantoorProgrammering/projectenMarketing/communicatieMedewerkersFinanciën
Gemeente Deels gezamenlijkDeels gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijk
Maatschappelijke dienstverleningGezamenlijkNiet gezamenlijkDeels gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijk
Werk en inkomenNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijkNiet gezamenlijk

Branchegegevens

ISIL-code: 

NL-0873441007
Administratieve ISIL-code: 

NL-0873441007
Locatiecode : 

6238
ILN-code NBC+: 

361

Aanbod en faciliteiten

Bibliotheekcollectie: 
 • Collectie voor jeugd en volwassenen
Faciliteiten in het bibliotheekgebouw: 

(individuele) werk-/studieplekken
(oefen)computers
WiFi
café
cursus-/vergaderruimte
eetcafé
expositieruimte
internet-pc
internettoegang
leestafel
print- en/of kopieerfaciliteiten
restaurant
versnapering-/drankautomaat
zaalverhuur
Werk-, studieplek aanwezig: 
Ja
Werk-, studieplek met PC: 
33
Werk-, studieplek zonder PC: 
25
Aantal oefenpc's: 
33
Fysiek informatiepunt aanwezig: 
Ja
Fysiek informatiepunt op het gebied van: 
 • (Regionale) geschiedenis en erfgoed
 • Lezen met een leesbeperking (aangepast lezen, makkelijk lezen)
 • Jeugd en jongeren
 • Gezondheid en opvoeding
 • Kunst en cultuur
 • Basisvaardigheden (taal, digitale vaardigheden, NT2 etc)
Fysiek bibliotheek aanbod: 

Makkelijk Lezen Plein
Digitaal bibliotheek aanbod: 

Klik & Tik
Bibliotheekactiviteiten: 

BoekStart in de kinderopvang
BoekStart voor baby's
Week van de Mediawijsheid
Werkvormen computeraanbod: 
 • cursus
 • spreekuur
Activiteitenaanbod van de bibliotheek: 
 • Ja, in het werkgebied door medewerkers van deze bibliotheeklocatie
 • Ja, in deze bibliotheeklocatie
Activiteitenaanbod voor: 
 • Buitenschoolse opvang
 • Jeugd (buitenschools)
 • Onderwijs VO
 • Onderwijs PO
 • Organisaties, bedrijven en overheid
 • Volwassenen
 • Kinderdagverblijven

Specifiek aanbod

Aanbod voor onderwijs: 
Nee
Aanbod voor belastingdienst: 
Nee
Ondersteuning e-overheid: 

belastingformulier, zelf invullen met hulp
cursus digitale overheid en DigiD (Digisterker)
gratis computergebruik belastingzaken
spreekuur belastingzaken
Aantal beveiligde computers: 
1
Beschermde printfaciliteiten: 
1
Beveiligde internetverbinding: 
Ja

Producten:

 • Bibliotheekabonnement Buitenschoolse Opvang
  Voor het zelfstandig lenen van materialen uit de bibliotheek en voor het lenen van collecties, heeft de instelling een abonnement nodig. U kunt kiezen uit 2 soorten abonnementen: Educatie Basisabonnement 8 materialen voor 6 weken Educatie Plusabonnement 16 materialen voor 6 weken Natuurlijk kunt u meerdere abonnementen afsluiten zodat u meer materialen kunt lenen.
 • Boek-O-Matic BSO
  Jonge kinderen kunnen zelf verhaaltjes maken met de Boek-O-Matic. Met een aantal verhaalelementen maken ze een verhaaltje, door de plaatjes te plakken op een vertelstrook. Natuurlijk kunnen de kinderen ook zelf verhaalelementen bedenken en tekenen. Elk verhaal wordt opgenomen met de Boek-O-Matic robot waar een iPad in zit. Het kind vertelt hierbij zijn eigen verhaal. Het filmpje kan eenvoudig op het speciale Boek-O-Matic kanaal van YouTube worden gepubliceerd. De ingevulde vertelstrook wordt opgevouwen tot een mooi eigen boekje. Thuis kan erover gesproken worden door het verhaal in het boekje en op YouTube terug te kijken. Op de bijgeleverde iPad staan tevens speciaal geselecteerde apps om uit te kunnen proberen.
 • BoekStart
  BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind. BoekStart is ontstaan naar voorbeeld van het landelijke programma Bookstart in Groot-Brittannië. Daar krijgen ouders drie keer een boekenpakket, voordat hun kind naar school gaat. Onderzoek naar dit programma laat zien dat Bookstart-kinderen met een voorsprong aan het lees- en taalonderwijs beginnen. En dat zij deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolloopbaan weten te behouden. Ook in het Nederlandse programma worden boeken verspreid. Hierbij speelt de Bibliotheek een actieve rol. De Bibliotheek werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen. BoekStart wordt in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Lezen (Marijke Bos) en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (Julienne van den Heuvel). BoekStart en in het verlengde daarvan de Bibliotheek op school worden uitgevoerd volgens de principes van de doorgaande leeslijn die weer gebaseerd is op de doorlopende leerlijn. Daarbij staat een doorlopend aanbod van ondersteunende en bij het taalonderwijs aansluitende activiteiten centraal waarbij het plezier in lezen prioriteit heeft.
 • Informatiepunt Digitale Overheid
  Spreekuur voor vragen over de digitale overheid
 • Invulhulp belastingspreekuur
  MET Welzijn Heerhugowaard helpt je om je belastingformulier in te vullen. Dit gebeurt in de bibliotheek, met maximaal 5 deelnemers per keer.
 • Klik & Tik
  Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden. • Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en hoe je ze kunt gebruiken.
 • Onderzoekskist BSO Hoogspanning
  Hoe gaat een lamp branden? Deze kist gaat over elektriciteit. Hierbij staan de stroomkring en het geleiden van stroom centraal. De kinderen bouwen zelf een stroomkring en laten het lampje branden. Nadat zij alle opdrachten hebben volbracht krijgen zij een stroomdiploma. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Onderzoekskist BSO Ik zie, ik zie wat ik niet zie ..
  Deze onderzoekskist gaat over optische illusies. Wat zien je ogen en wat doen je hersens? De kinderen gaan gericht kijken naar platen met illusies, zelf een illusie maken en ontdekken met de spelmaterialen dat hun hersens hun bedriegen. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Onderzoekskist BSO In de ruimte
  Kinderen ontdekken alle elementen uit de ruimte zoals het draaien van de aarde, de grote van de planeten, sterrenbeelden en raketten. Ook hoort er een sterrenkijker bij die gebruikt kan worden om de maan te bekijken. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Onderzoekskist BSO Magneten
  Welke materialen blijven aan een magneet plakken, en welke juist niet? Door middel van de opdrachten en materialen in deze onderzoekskist gaan de kinderen uitproberen en ontdekken wat magnetisme is. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Onderzoekskist BSO Meten en wegen
  Met deze onderzoekskist kunnen de kinderen alles gaan onderzoeken dat met meten en wegen te maken heeft. Door zelf aan de slag te gaan ervaren zij dat er verschillende meet en weeginstrumenten zijn. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Onderzoekskist BSO Prikkels
  De kinderen gaan hun zintuigen gebruiken! Ze gaan kijken, luisteren, ruiken, voelen en proeven. Per zintuig zijn er twee opdrachten. Deze onderzoekskist is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren. De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de leerlingen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.
 • Sint en Kerst collectie BSO
  Een diverse collectie over de feestdagen in december. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerker.
 • Taalhuis
  Iedereen met een vraag over taal is welkom in het Taalhuis. Je krijgt er informatie of advies over: -oefenen met een taalvrijwilliger -taal- en computercursussen -programma’s op de computer waar je zelf mee kan oefenen


Vorige pagina