Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

NTR

NTR_logo_zwart.jpg (7778 bytes)

Contactgegevens

Bezoekadres
Wim T. Schippersplein 5
1217 WD Hilversum
T: 0887799999
E: info@ntr.nl

Postadres
Postbus 1202 MA Hilversum

GPS-coördinaten
52.234906, 5.169778

Organisatiesoort: 

Omroep mediabedrijf
Beschrijving: 

De NTR is een omroep zonder leden en is daardoor onafhankelijk en ongebonden. In onze missie staat dat we inspirerende programma's willen maken, die een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van mensen.
Aangemaakt op: 
20:50
Aangemaakt op: 
20:50
Laatst gewijzigd op: 
10:20
Laatst gewijzigd op: 
10:20
Relaties: 

Samenwerkingspartner organisatie: Mediawijzer.net (5177607)

Mediabedrijf

Soort organisatie: 

educatieve omroep
omroeporganisatie
Aanbod: 
 • TV uitzending

Producten:

 • Argumenten tellen
  Dit project is bedoeld om leerlingen te leren argumenteren. Ze leren argumenten bedenken en argumenten van anderen beoordelen. In elke aflevering (10 minuten) komt een voor leerlingen herkenbaar dilemma aan de orde. Een digitaal dossier met aanvullend materiaal (beeld, tekst) biedt context bij dit dilemma. Met diverse opdrachten kunnen docenten leerlingen het dilemma op verschillende niveaus laten uitwerken. Voor elke opdracht wordt een stappenplan aangeboden en is de beoordeling inzichtelijk gemaakt.
 • Jeugdliteratuur Nu
  Van 34 jeugdboeken zijn korte animatietrailers gemaakt, die prikkelen om daarna het boek te lezen.
 • Koekeloere
  In een serie wekelijkse uitzendingen wordt aandacht besteed aan verschillende thema´s uit de belevingswereld van kleuters. Zo mogelijk wordt aangesloten bij de jaarkalender. Een handleiding biedt tips voor activiteiten die de leerkracht kan uitvoeren. In iedere uitzending is Flip de logeerbeer aanwezig. Kinderen die met Flip op stap zijn geweest, schrijven samen met hun ouders een verslag en maken een tekening van hun avontuur. Op school worden alle verhalen, foto´s en tekeningen in het Flip-klassenboek gedaan.
 • Meneer Logeer
  Meneer Logeer is een grappig mannetje met een hoedje op. Spelenderwijs nodigt hij kinderen uit tot verschillende (taal)activiteiten. Het programma heeft elke keer een thema en een prentenboek als onderwerp. In de afleveringen is te zien hoe leidsters, na het voorlezen van het prentenboek, verschillende activiteiten met de kinderen ontplooien. Voor ouders en leidsters wordt duidelijk gemaakt dat je met een prentenboek de woordenschat van de kleintjes vergroot.
 • Vrienden zonder grenzen
  Vrienden zonder grenzen is een soapproject voor het vmbo. Herkenbare scenes met thema´s als liefde, vriendschap, multiculturele samenleving, gokverslaving et cetera komen aan de orde. De leerlingen werken aan schrijfopdrachten via internet, waarbij de verhaallijn wordt uitgediept. Ze kunnen bijvoorbeeld reageren op de weblogs van virtuele klasgenoten, brieven schrijven of zelf een vervolg op het verhaal bedenken.


Vorige pagina