Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Cultuurhuis De Klinker

klinker.jpg (17512 bytes)

Contactgegevens

Bezoek- en postadres
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG Winschoten
T: 0597 700270
E: info@indeklinker.nl

Opmerkingen
De kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Ook is de kassa een uur voor aanvang van elke voorstelling open.
Via de website kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen.

GPS-coördinaten
53.147181, 7.033691

Organisatiesoort: 

Theater (podium), podium, concertgebouw
Volledige naam: 

Cultuurhuis De Klinker
Beschrijving: 

Cultuurhuis De Klinker herbergt een mix van cultuur onder één dak, met een theater, de bibliotheek, een school voor muziek, dans en theater, RTV GO!, een filmzaal en horeca. Alle deelnemers en huurders tezamen zorgen voor een productaanbod dat cultureel vernieuwend is, afgestemd op alle doelgroepen inclusief het amateurveld.

Naast film en theater biedt Cultuurhuis De Klinker uitgebreide mogelijkheden voor zakelijk gebruik. De ruimtes zijn geschikt voor grote activiteiten zoals bedrijfspresentaties, conferenties of congressen. Maar ook voor cursussen, workshops, presentaties, bedrijfsborrels, -diners en -feesten is het cultuurhuis een uitstekende locatie.

Met twee prachtige theaterzalen, smaakvol ingerichte foyers en diverse kunst- en muzieklokalen biedt Cultuurhuis De Klinker u en uw gasten een belevenis om nooit te vergeten.
Aangemaakt op: 
22:21
Aangemaakt op: 
22:21
Laatst gewijzigd op: 
08:12
Laatst gewijzigd op: 
08:12
Relaties: 

Samenwerkingspartner organisatie: Bibliotheek Winschoten (196738)
Samenwerkingspartner organisatie: Kunstencentrum De Klinker (1376309)

Theater, podium

Theater of podium: 

podium
theater
Soort theater of podium: 

podium
theater (gebouw)
Aantal zalen: 
2
Faciliteiten: 
 • toiletten
 • expositieruimte
 • café
Welke soort diensten worden geleverd?: 
 • zaalverhuur
 • catering

Producten:

 • Back to the Country - Part 8
  Ook in het achtste theaterseizoen van ‘Back to the Country’ staat de nostalgie centraal. De band Savannah, met solisten Dick van Altena en Cor Sanne in de gelederen, neemt je mee naar de tijd van korte liedjes en mooie melodieën. De jaren vijftig, zestig en zeventig, toen country en rock-‘n-roll de hitparade nog domineerden en de songs van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Buddy Holly, Chuck Berry, Jim Reeves en The Everly Brothers uit de speakers schalden. Bijna 35 nummers passeren de revue en bij een aantal daarvan wordt een smakelijke of wetenswaardige anekdote verteld over liedje, artiest of componist. Uiteraard vindt na de voorstelling de befaamde ‘Back To The Country’-afterparty plaats in de foyer.
 • Bert Hadders met Joost Dijkema - Kokeleko
  Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Daarnaast schreef Hadders songs voor RTV Noord. Die komen aan bod in zijn nieuwe programma ‘Kokeleko’, maar natuurlijk horen we ook hits uit de tijd dat de zanger/gitarist nog speelde met De Nozems. De charismatische Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) neemt zijn publiek mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hadders wordt in ‘Kokeleko’ geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.
 • Eenakter Festival - Met lokale toneelverenigingen
  Lokale toneelverenigingen brengen tijdens deze derde editie een eenakter op de planken. Eenakterfestival De Klinker wil jaarlijks de grote verscheidenheid en de kwaliteit van het lokale amateurtoneel zien. Toneelgroepen presenteren een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde eenakter ofwel korte passages uit toneelvoorstellingen. Van kluchtige komedies tot tranentrekkende tragedies; alles kan en mag op de planken gebracht worden tijdens het festival.
 • Eenakterfestival
  Gezellige toneelmiddag met 5 eenakters.
 • Karin Bloemen & Band - Souvenirs
  ‘Souvenirs’ wordt weer zo’n ouderwets rijke Bloemen-show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische typetjes, prachtige jurken en een dito decor. Met in het middelpunt een comédienne die alle facetten van het vak beheerst. In haar nieuwe show haalt Karin de bezem door haar huis. Want een mens verzamelt wat in zijn leven; foto’s, van bijzondere momenten, mooie en minder mooie herinneringen, kampeerspullen die je allang niet meer gebruikt, noem maar op. Als een stier stormt ze door de porseleinkast en doet alle overbodige ballast de deur uit. Letterlijk, want elke avond wordt er onder het publiek een aantal persoonlijke items – schoenen, een jurk, een tent – van Karin verloot. En die kun jij dan mooi weer als souvenir mee naar huis nemen.
 • Kom hier dat ik u kus - Naar de roman van Griet Op de Beeck
  ‘Kom hier dat ik u kus’, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller en door het DWDD-panel uitgeroepen tot Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 360.000 exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman. Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie voor het theater bewerkt. ‘Kom hier dat ik u kus’ wordt een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Mirjam Koen regisseert een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos in dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.
 • Kruistocht in Spijkerbroek - Nationaal Jeugd Musical Theater
  De familiemusical ‘Kruistocht in spijkerbroek’ is al vele jaren een dikke theaterhit. Logisch, want het tijdloze verhaal van Thea Beckman is smullen voor iedereen vanaf zeven jaar. De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in een middeleeuwse kruistocht van achtduizend kinderen, die naar Jeruzalem reizen om de stad te bevrijden van de Saracenen. De tocht is lang en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, ziektes en aanvallen van rovende ridders. Maar meer en meer realiseert Dolf zich dat het gevaar niet achter de volgende bergtop wacht. Het verhaal wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, ook bekend van ‘Oorlogswinter’ en ‘Peter Pan’.
 • Laten we eerlijk zijn - Met Owen Schumacher, Beau Schneider e.a.
  Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn... Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor. Laatst zei mijn vrouw nog tegen mij: “Misschien is zeiken over de buren nog het enige wat ons bindt.” Owen Schumacher kent u natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. ‘Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Nu komen ze samen in deze gloednieuwe en pijnlijk grappige comedy ‘Laten we eerlijk zijn’.
 • Legendary Albums Live - Bruce Springsteens 'Born in the U.S.A'
  Bruce Springsteen was op de toppen van zijn kunnen, toen hij in 1984 ‘Born In The U.S.A.’ uitbracht. Het album bevat maar liefst zeven Top 10 hits, zoals ‘Dancing In The Dark’, ‘I'm On Fire’, ‘My Hometown’ en het titelnummer. Vijfendertig jaar, dertig miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen verder speelt Legendary Albums Live het volledige album. Een twee uur durend rockspektakel, gespeeld door Erwin Nyhoff en de LA Live Band, plus een videopresentatie van Jan Douwe Kroeske. ‘Born In The U.S.A.’ is alweer het vierde Legendary Albums Live, dat naadloos aansluit bij de kwaliteit van het rijtje ‘The Joshua Tree’ van U2, ‘Songs In The Key Of Life’ van Stevie Wonder en ‘Brothers In Arms’ van Dire Straits.
 • Motel Westcoast - Back to the Roots
  Motel Westcoast heeft al tien jaar de allerbeste Amerikaanse West Coast-nummers op hun setlist staan. Al bij de eerste tonen waan je je op Highway 1, in een auto met open dak rijdend langs de Stille Oceaan en de wuivende Californische palmen. In deze zevende editie zetten de topzangers – Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas – met hun vijfkoppige band de grondleggers van het genre in het zonnetje. Songs van bijvoorbeeld Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell, Steely Dan én acts die door dat legendarische rijtje zijn beïnvloed zullen zeker langskomen.
 • Naar Casablanca - Matzer Theaterproducties
  De makers van de theatersuccessen ‘Oeroeg’ en ‘Gejaagd door de wind’ verpakken ditmaal een onvergetelijke klassieker in fraai muziektheater. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. ‘Naar Casablanca’ verbindt onze geschiedenis met de prangende actualiteit. Want ooit vluchtte men Europa uit, nu zoeken velen hun hoop en toekomst in ons continent. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en liefde, maar ook van corruptie en mensenhandel. Van valse en echte visa. Velen leven er tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama is daarmee een voorstelling voor ons allemaal. Stefan Rokebrand en Jamie Grant laten het liefdesvuur in hun harten ontbranden, opgestookt door de meeslepende, nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. De tekst is van Jibbe Willems, een van de beste theaterauteurs van dit moment, Madeleine Matzer tekent voor de regie.
 • Op hoop van zegen - Met Bill van Dijk, Mariska van Kolck e.a.
  De oer-Hollandse musical ‘Op Hoop van Zegen’ is gebaseerd op het onverwoestbare stuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven, gebukt onder sociale misstanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Deze musicalversie uit 2008 laat zien dat het vissersdrama nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige en nieuwe bewerking ontstaat indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk theater. Precies zoals Heijermans het bedoelde.
 • Orkest op maat
  Orkest op maat! is een ambitieus, plezierig en origineel provinciaal fanfareorkest bestaande uit zo’n 55 amateur muzikanten. Het orkest staat onder leiding van Jaap Musschenga. De presentatie wordt verzorgd door Hans Waalkens. Speciale gast is Alex Vissering. De première is in theater 'de Klinker’ op zaterdag 29 juni 2019 aanvang 20.15 uur.
 • Peppa Pig - Verrassingsfeest!
  Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ is het dit keer groot feest voor het lieve varkentje en al haar vriendjes. Slingers en ballonnen vullen de hele kamer en er staat een grote chocoladetaart op tafel. Het wordt een bijzondere dag. En dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn. Jullie wel? Met superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen wordt een gezellig feest rond Peppa gebouwd. Met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen.
 • Percossa - BAM!
  Percossa werd door de lezers van de Slagwerkkrant uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux. In ‘BAM!’ laten ze horen waarom. De vier percussionisten maken niet alleen muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar halen uit werkelijk alles knetterstrakke ritmes en verrassende klanken. Je gelooft het niet? Neem tandenborstels, kinderwagens, klompen, koffieblikken, toiletrollen, badeendjes of wat dan ook mee naar deze voorstelling en daag de mannen uit. “‘BAM!’ is weer een muzikale achtbaan. Humor, ontroering en interactie met het publiek zorgen voor ‘oorverdovende uitspattingen’ en ‘breekbare composities’.” (de Volkskrant ****)
 • Rundfunk - Wachstumsschmerzen
  Het duo Rundfunk, bekend van de gelijknamige tv-komedie, maakte afgelopen seizoen een droomdebuut in het theater. Hun eerste voorstelling ‘Wachstumsschmerzen’ zorgde voor een vloedgolf aan lovende recensies en er ontstond een ware run op de kaarten. Dus gaan bedenkers, schrijvers en hoofdrolspelers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde nog een jaartje door. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. “Een verzameling sketches waarin nagenoeg alle theatervormen zijn verpakt: toneel, slapstick, variété, cabaret, mime, dans, komedie en circus. (…) Een ultiem amusante verrijking voor het vaderlandse cabaret.” (Algemeen Dagblad *****)
 • Simek Ontmoet - Theaterinterviews
  Simeks streven voortdurend in het moment zelf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Simeks gasten worden later bekend gemaakt, houdt de website indeklinker.nl in de gaten.
 • The Backstage Comedy Tour
  ‘The Backstage Comedy Tour’ is een nieuw fenomeen in de Nederlandse theaters. Het publiek maakt letterlijk een rondgang door het theater en belandt op allerlei onverwachte plekken. De kleedkamers, het zijtoneel, de werkplaats, de los- en laadruimte, de kantoren; je bent er vanavond van harte welkom. Artiesten wachten je op voor een korte act van hooguit een kwartiertje. Daarna ga je verder naar de volgende ruimte. Wie staat waar en met welke act? Dat is nog een verrassing. Je wordt in ieder geval ontvangen in de theaterzaal en daar opgedeeld in kleine groepjes. De groepsgrootte wordt continu aangepast aan de ruimte waar de voorstelling plaatsvindt.
 • The Junction - Every breath you take
  Zijn naam zal altijd verbonden blijven aan The Police, waarmee hij tussen 1978 en 1983 wereldwijd hits scoorde. Maar Sting deed en doet zo veel meer. Rock, opzwepende jazz, middeleeuwse minstreelliederen, een musical over het havenstadje waar hij opgroeide; er zijn weinig muzikanten die zo’n breed muzikaal spoor getrokken hebben. Rappers en symfonieorkesten hebben zijn nummers bewerkt en met The Junction voegt zich een mooie naam aan dat rijtje toe. Met loepzuivere stemmen neemt deze Nederlandse a-capellasensatie je mee door het tijdloze repertoire van Sting.
 • Wia Buze - Solo in Sodom
  Gedurende haar ruim 30-jarige carrière stond Wia al heel vaak op het podium van De Klinker. Zo stond ze er met 3 jaargangen Oafslag Noord. Ze stond er met Kerstconcerten, Klinkkloare Toal en in mei 2017 zelfs met het Bevrijdingsconcert. Ze presenteerde haar 7e CD in de Klinker aan haar grootste fan, Robert Long en ze stond er zelfs met het orkest Cor Bakker voor de Tros. Stuk voor stuk prachtige ervaringen, maar nog nooit stond ze met een soloprogramma in De Klinker. Daar komt nu verandering in! Voor deze Moederdagmatinee stelt Wia een liedjesprogramma samen waarmee ze het publiek trakteert op een selectie van de vele juweeltjes uit haar streektaalrepertoire van de afgelopen 30 jaar, aangevuld met nummers die zij nou eenmaal graag zingt. Gewoon een middag mooie muziek! De begeleiding is in vertrouwde handen van Wia’s eigen 5-mans combo bestaande uit Chris Kleine (toetsen), Gerard Kema (gitaar), Mark Pepping (toetsen en gitaar), Tjark Kuiper (bas) en Hans Hauer (drums).
 • Winschoter Schooltheater
  Een speciale voorstelling voor de leerlingen van de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs. Elk jaar weer blijkt het een groot succes te zijn om met een eigengemaakt programma het publiek te verrassen. Leuke kolderieke situaties die worden gekenmerkt door humor, muziek en soms een serieuze ondertoon. Voor alle leerlingen een uitgelezen kans om kennis te maken met het theater in al haar facetten, maar ook voor iedereen die zin heeft in een gezellige ongedwongen familievoorstelling. Dit alles wordt gemaakt en gespeeld door een groep bevlogen theatermakers, die hun sporen in en om het onderwijs ruimschoots hebben verdiend. Zeker door hun aanstekelijk enthousiasme wordt het publiek elk jaar weer mee op sleeptouw genomen.


Vorige pagina