Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Mediawijsheid: DatabaasSnapchatten, Whatsappen, twitteren, gamen...

De mogelijkheden van sociale interactie zijn tegenwoordig oneindig. Vooral kinderen en jongeren maken veelvuldig gebruik van online diensten. Ze kunnen hierbij ook in de problemen raken wanneer ze teveel privégegevens hebben weggegeven. Ze krijgen bijvoorbeeld opeens veel spam in hun mailbox, ze worden ongevraagd benaderd door onbekenden of zitten vast aan een duur abonnement.

Databaas is een educatief project dat kinderen leert om bewust en kritisch om te gaan met online privacy. In het project komen vragen aan bod zoals "Wat zijn privégegevens?", "Wat kun je het beste wel op internet achterlaten en wat niet?" en "Hoe ga je om met iemand die misbruik maakt van jouw privégegevens?"

Onder Veldhovense basisscholen was in het schooljaar 2013-2014 veel belangstelling voor het project: ruim 700 leerlingen deden mee aan Databaas en we ontvingen veel positieve reacties!
Databaas bestaat uit een bijeenkomst in de bibliotheek (1,5 uur) waarbij onze mediacoaches met behulp van een presentatie, filmpjes en praktijkopdrachten de kinderen kritisch en bewust leren om te gaan met online privacy. Iedere leerling ontvangt een opdrachtenboekje waarmee, indien gewenst, in de klas verder gewerkt kan worden aan het thema.

Locatiecontactgegevens

Meiveld 2
5501KA  Veldhoven
Telefoon: 040 2532901
E-mail: info@bibliotheekveldhoven.nl

Openingstijden

Maandag10:30 - 17:30 uur
Dinsdag10:30 - 20:00 uur
Woensdag10:30 - 17:30 uur
Donderdag10:30 - 20:00 uur
Vrijdag10:30 - 20:00 uur
Zaterdag10:30 - 15:30 uur

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Jeugdafdeling Bibliotheek Veldhoven
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Urls: 
Website: 
Bestanden: 
Databaas op computer.jpg (73514 bytes)
Volledige naam: 

Mediawijsheid: Databaas


Vorige pagina