Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

De Nationale VoorleeswedstrijdDe Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. Ook in Veldhoven doen ieder jaar diverse basisscholen mee met de wedstrijd, die op een spannende manier bijdraagt aan meer leesplezier!

De wedstrijd bestaat uit verschillende ronden: op school, lokaal in de bibliotheek, regionaal, provinciaal en ten slotte de landelijke finale.

Wilt u met uw school meedoen? Volg dan deze stappen:
1. Geef uw deelname vóór 7 juli door aan de bibliotheek
2. Vraag het gratis deelnamepakket aan via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl
Alle deelnamepakketten die vóór 1 augustus zijn aangevraagd, worden in de week van 8 september toegestuurd. Tot eind november is het mogelijk om een gratis deelnamepakket aan te vragen.
3. Na aanmelding ontvangt de school het eerste deelnamepakket. Hierin zit het spelregelboek en een oorkonde voor de schoolkampioen. Aan de hand hiervan houdt u in oktober of november op school de voorronde en u kiest 1 schoolkampioen.
4. Meld vóór 1 december uw schoolkampioen aan via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl
5. Na aanmelding van de schoolkampioen ontvangt de school een bevestigingsbrief, een medaille voor de schoolkampioen en een acceptgiro voor de vervolgronde (schooljaar 2013/2014: € 25,- ). Dit bedrag is bedoeld voor de bibliotheken die vervolgrondes organiseren.

Lokale ronde in de bibliotheek
Na het bepalen van de schoolkampioenen volgt de lokale ronde in de bibliotheek. Een spannende gebeurtenis, waarbij elke schoolkampioen zijn/haar leerkracht en een aantal klasgenoten mee mag nemen. Onder het oog van een deskundige jury strijden zij om de titel ‘Veldhovense
voorleeskampioen 2015’. De Veldhovense ronde is gepland op maandag 26 januari 2015 van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek.

Locatiecontactgegevens

Meiveld 2
5501KA  Veldhoven
Telefoon: 040 2532901
E-mail: info@bibliotheekveldhoven.nl

Openingstijden

Maandag10:30 - 17:30 uur
Dinsdag10:30 - 20:00 uur
Woensdag10:30 - 17:30 uur
Donderdag10:30 - 20:00 uur
Vrijdag10:30 - 20:00 uur
Zaterdag10:30 - 15:30 uur
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja
Volledige naam: 

De Nationale Voorleeswedstrijd


Vorige pagina