Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

BoekStart in de kinderopvang/peuterspeelzaalIn samenwerking met de kinderopvang wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor jonge kinderen van 0-4 jaar. Voorlezen en leesbevordering moet een vaste plek krijgen in de kinderopvang bijvoorbeeld d.m.v. een voorleesplan.

Bibliotheekspecialisten jeugd worden geschoold om pedagogisch medewerkers een praktische training te kunnen geven over interactief voorlezen. Daarnaast worden er professionals uit de bibliotheek opgeleid om de training tot voorleescoördinator te kunnen geven.

De bibliotheek zorgt voor een aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang en een startcollectie geschikte boekjes. Ouders worden erbij betrokken, zodat er thuis ook meer voorgelezen wordt en zij bekend worden gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek.

Locatiecontactgegevens

Telefoon: 033 4631914
E-mail: b.huisman@bibliotheekeemland.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Lies Pannevis
Functieomschrijving: 

Specialist Jeugd
Telefoonnummer: 

033 4631914
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Urls: 
Website: 
Volledige naam: 

BoekStart in de kinderopvang/peuterspeelzaal


Vorige pagina