Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Oorlogswinter: Boek en film met jong en oudHet project 'Oorlogswinter' is een project over het boek en de film, gericht op jong en oud.
Samen lezen, kijken, praten brengt verschillende generaties met elkaar in contact zodat zij met elkaar communiceren, samenwerken en van elkaar leren met als uitgangspunt dat het prettig en leerzaam is wanneer ouderen hun kennis en ervaring aan kinderen meegeven.

De leerkracht leest uit het boek 'Oorlogswinter' van Jan Terlouw een aantal hoofdstukken voor.
Leerlingen verdiepen zich in deze periode en inventariseren wat voor vragen zij graag beantwoord willen hebben van iemand die de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt. Vervolgens kijken ouderen en leerlingen samen naar de film. Na afloop gaan ze met elkaar in gesprek.

Leerlingen maken samen met iemand van bijvoorbeeld een Historische Kring een wandeling of fietsroute langs interessante plekken uit WOII in hun dorp / stad. De route wordt uitgezet door de Historische Kring.

Accent: Cultuureducatie

Benodigde materialen:
• Internetverbinding

Uitvoering:
• Leerkracht
• Ouderbetrokkenheid
• Op school
• 3 weken

Hoofdcontactgegevens

Mariënburg 29
6511PS  Nijmegen
Telefoon: 024 3274911
E-mail: info@obgz.nl
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Onbekend


Vorige pagina