Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

De WeddenschapDe uitdaging van De Weddenschap is om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. Wanneer dat lukt is de missie voltooid. De leerling krijgt een certificaat en maakt kans op mooie prijzen. In principe mogen deelnemers elk Nederlandstalig boek lezen dat passend is bij hun leeftijd. De Weddenschap is gebaseerd op het idee van reader development. Hierbij draait het om het opdoen van positieve leeservaringen. Het motto van De Weddenschap luidt ‘ er is een boek voor iedereen', waarbij niet de auteur of het boek centraal staat, maar de lezer zelf.

Drie bekende Nederlanders fungeren als boegbeeld van de campagne. In het schooljaar 2014-2015 zijn dat: GTST-actrice Toprak Yalçiner (zij speelt Nuran Baydar), rapper Typhoon , tv-presentator Klaas van Kruistum Zij stimuleren de leerlingen de eindstreep te halen d.m.v. berichtjes en filmpjes via de mail, de website, facebook en twitter. Die rol van leescoach kan ook door de docent, de mediathecaris of de bibliothecaris worden vervuld.

Meedoen kan door middel van een aanmelding op de website, individueel of in klassenverband. Voordeel van meedoen met de klas is dat het competitie-element beter kan worden benut en kans wordt gemaakt op de klassenprijs, die bestaat uit een auteursbezoek. De leerling kiest een van de BN’ers als zijn/haar coach. Vervolgens maakt hij/zij een keuze voor een boek, leest dit en vult de titel en auteur in op de website met daarbij een waardering in de vorm sterren en eventueel een geschreven oordeel. Daarna volgen boek twee en drie op dezelfde manier

Locatiecontactgegevens

Meiveld 2
5501KA  Veldhoven
Telefoon: 040 2532901
E-mail: info@bibliotheekveldhoven.nl

Openingstijden

Maandag10:30 - 17:30 uur
Dinsdag10:30 - 20:00 uur
Woensdag10:30 - 17:30 uur
Donderdag10:30 - 20:00 uur
Vrijdag10:30 - 20:00 uur
Zaterdag10:30 - 15:30 uur

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Miranda Schaap
Functieomschrijving: 

Projectcoordinator de Bibliotheek op School VO
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Urls: 
Website: 
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja


Vorige pagina