Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

B/Slash'B-slash' is een succesvol multimediaal leesbevorderingsproject voor derdejaars voortgezet onderwijs.

Leraren geven aan dat bij B/Slash hun leerlingen vragen om extra leestijd, of ze meer Slash-boeken mogen lezen en werken met Kahoot en Augmented Reality is gewoon leuk!
Een biebmedewerker trapt af met de eerste les. Het project en vier Slashreeks-boeken worden met o.a. filmpjes geïntroduceerd. Leerlingen kiezen een boek, worden in groepen verdeeld en wordt de Kahoot getest. Daarna kan de docent met de Kahoot en handleiding in een lessenreeks van ca. 5 weken aan de slag. Bij de lessen Nederlands kunnen ze lezen, quizen maken en verdiepende opdrachten doen. Optioneel zijn crossovers met creatieve vakken of maatschappijleer.

Als toetje kun je afsluiten met een projectdag van KleinKunstig. Boekscènes worden uitgewerkt in animatie/acteerfilmpjes die gepresenteerd worden via een Augmented Reality-route door de school. Zo komen de boeken echt tot leven!

Optioneel kun je ook ouders betrekken bij het project. De Bibliotheek biedt -als de school dit wil- een workshop 'Leesplezier aan de keukentafel aan'. Hierbij krijgen ouders handvaten om met hun kind in gesprek te gaan over boeken. Voor leraren bieden we een workshop praten over boekbeleving aan.

Locatiecontactgegevens

Mariënburg 29
6511PS  Nijmegen
Telefoon: 024 3274911
E-mail: info@obgz.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Marjolein Hordijk
Functieomschrijving: 

Projectmedewerker
Telefoonnummer: 

024 3274915
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend


Vorige pagina