Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Voorleespret met ouders: Wat moeten we doen met de Boe-hoe baby?Wanneer een baby huilt, proberen vier dieren van alles om hem stil te krijgen. De eend speelt 'kiekeboe' met hem, de hond stelt voor hem eten te geven, de kat om hem in bad te doen, de koe om met hem te spelen. Niets helpt, totdat de eend voorstelt de baby in bed te leggen. Een heerlijk boek om voor te lezen aan peuters voor het slapen gaan: het zou ze op een idee kunnen brengen!

In de groep wordt een paar weken met een prentenboek gewerkt. De bedoeling is om de kinderen enthousiast te maken zodat ze er thuis over gaan vertellen. De ouders maken op deze manier ook kennis met het boek en hun interesse wordt gewerkt. Vervolgens krijgen de kinderen het prentenboek in een geel tasje één week (of 2 weken) mee naar huis. In die week kunnen de kinderen het boek samen met hun ouders nog een keer lezen en er over praten. Soms zit er een boekje bij met spelletjes, knutselwerkjes, liedjes en versjes die bij het prentenboek horen.

Na een week nemen de kinderen alles weer mee naar de groep om het aan elkaar te laten zien. Het prentenboek blijft dan op de groep. De werkjes van de kinderen gaan daarna weer mee terug naar huis.

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja
Aanmelden en vervolgprocedure: 

Bij annulering minder dan twee weken vóór het geplande project betaal je het volledige tarief.


Vorige pagina