Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Vertel eens ... over Ronja de Roversdochter (groep 6, 7 en 8)Het (thuis) lezen van en met elkaar praten over dit klassieke kinderboek biedt vele kansen voor verdieping van het leesonderwijs. Vertel eens...

Praten over boeken versterkt leesmotivatie en literaire competentie (Chambers, 2012). Elke leerling krijgt twee weken een exemplaar van het boek 'Ronja de Roversdochter' mee naar huis. Daarna wordt het boek in de boekenkring besproken (lestijd: 30 minuten). Dit klassieke kinderboek leent zich goed voor een groepsdiscussie.
Het project bestaat uit 35 exemplaren van het boek en een kant-en-klare lesbeschrijving om samen te reflecteren op het verhaal. Dit gebeurt door middel van coöperatieve werkvormen en de aanpak van leesbevorderaar Aidan Chambers, ‘Vertel eens…’. De handleiding bevat ook andere verwerkingsopdrachten naar aanleiding van het boek.

Dit leesbevorderingsproject bevat:
- 35x het boek 'Ronja de Roversdochter' van Astrid Lindgren
- Chambers vragenkaartjes
- Handleiding voor de leerkracht

Korte omschrijving van het boek: Ronja en Birk trekken zich niets aan van de vete tussen hun vaders, die beiden een roversbende leiden. Ze kiezen voor elkaar en gaan naar het bos, waar het wemelt van de vogelheksen, aardmannetjes en andere wezens.

Voor leerlingen met leesproblemen is het mogelijk om het luisterboek van Ronja de Roversdochter te reserveren bij Bibliotheek Idea.

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja


Vorige pagina