Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Vertel eens ... over Cyberboy (groep 6,7 en 8)Het (thuis) lezen van en met elkaar praten over dit boek en het thema 'democratie' biedt vele kansen voor verdieping van het leesonderwijs. Vertel eens...

Praten over boeken versterkt leesmotivatie en literaire competentie (Chambers, 2012). Elke leerling krijgt twee weken een exemplaar van het boek 'Cyberboy'. Daarna wordt het boek in de boekenkring besproken (lestijd: 30 minuten). Het thema van het boek 'Robotica' leent zich goed voor een groepsdiscussie. Het project bestaat uit 32 exemplaren van het boek 'Cyberboy' (uit de landelijke campagne ‘Nederland Leest Junior 2017) en een kant-en-klare lesbeschrijving om samen te reflecteren op het verhaal.
Dit gebeurt door middel van coöperatieve werkvormen en de aanpak van leesbevorderaar Aidan Chambers, ‘Vertel eens…’. De handleiding bevat ook andere verwerkingsopdrachten naar aanleiding van het boek.

Dit leesbevorderingsproject bevat:
- 32x het boek 'Cyberboy' van Tanja de Jonge
- Chambers vragenkaartjes
- Handleiding voor de leerkracht

Korte omschrijving van het boek: Kevin heeft twee jaar geleden afscheid genomen van zijn beste vriend Bjorn, die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. De schok is groot als hij ineens oog in oog staat met zijn beste vriend...

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja


Vorige pagina