Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Vertel eens ... over Graaf Sandwich (groep 6, 7 en 8)Het (thuis) lezen van en met elkaar praten over dit boek en het thema 'voeding' biedt vele kansen voor verdieping van het leesonderwijs. Vertel eens...

Praten over boeken versterkt leesmotivatie en literaire competentie (Chambers, 2012). Elke leerling krijgt twee weken een exemplaar van het boek 'Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden'. Daarna wordt het boek in de boekenkring besproken (lestijd: 30 minuten). Het thema van het boek 'voeding' leent zich goed voor een groepsdiscussie. Het project bestaat uit 32 exemplaren van het boek 'Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden' (uit de landelijke campagne ‘Nederland Leest Junior 2018') en een kant-en-klare lesbeschrijving om samen te reflecteren op het verhaal.
Dit gebeurt door middel van coöperatieve werkvormen en de aanpak van leesbevorderaar Aidan Chambers, ‘Vertel eens…’. De handleiding bevat ook andere verwerkingsopdrachten naar aanleiding van het boek.

Dit leesbevorderingsproject bevat:
- 32x het boek 'Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden' van Jan Paul Schutten
- Chambers vragenkaartjes
- Handleiding voor de leerkracht

Korte omschrijving van het boek: Wie is die Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn toch over hun friet? Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld dat je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen cola en sinas?

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja


Vorige pagina