Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Diploma Veilig InternetHet lespakket Diploma Veilig Internet van Kennisnet heeft een interactief online spel: ‘The Game’. In een veilige, educatieve omgeving gaan leerlingen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag. In vijf levels leren leerlingen over: veilig surfen, betrouwbaarheid van internet, zoekvaardigheden, online imago, digitaal pesten.

Tijdens de gastles komt een Medialab-docent naar de school om met de klas het eerste level van The Game te spelen. The Game wordt door de eigen leerkracht afgesloten met een digitale eindtoets met diploma.

Leerlingen vergroten hun Digitale Geletterdheid op het gebied van:
– Mediawijsheid
– Informatievaardigheden
- ICT-basisvaardigheden

Voor deze Media Lab activiteit geldt een minimale afname van twee workshops (twee klassen). Deze worden dan samen op één dag ingepland.

Tijdsduur: Gastles van ca 2 uur.
Plaats: Op de eigen school
Gastdocent Idea: Ja
Apparatuur: 1 Chromebook/laptop/PC per twee leerlingen. Door de school zelf te regelen.
Kosten: 40 euro

Genoemde prijzen gelden voor scholen binnen de gemeenten Zeist en Soest. Voor aanvragen van scholen in de gemeenten Bunnik en Bilthoven kunt u contact opnemen met Kim Dahlhaus via digitalegeletterdheid@ideacultuur.nl

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
The_Game_Veilig_Internet.png (166828 bytes)
Volledige naam: 

Diploma Veilig Internet


Vorige pagina