Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Educatieve EscaperoomDe Educatieve Escaperoom biedt lesstof in de vorm van een interactieve beleving. Binnen één uur moeten alle leerlingen ontsnappen uit een echte escaperoom door educatieve puzzels op te lossen. Dit zijn puzzels op het gebied van digitale geletterdheid, andere 21e eeuwse vaardigheden en leesbevordering. Leuk en leerzaam tegelijk dus!

De klas van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen wordt opgesloten in een donkere ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Hierdoor leren ze in teams samen te werken en prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden.

Leerlingen van groep 5, 6 en 7:
De wereldberoemde ‘kat van het jaar’ Mittens is ontsnapt! Waar is ze naartoe? Kan jouw klas rechercheur Bromsnor helpen met het terugbrengen van Mittens bij haar baasje?

Leerlingen van groep 8:
Vlogger Robin deelt haar hele leven op social media en heeft duizenden volgers en bewonderaars. Robin is ontvoerd door een stalker die haar accounts gehackt heeft. Help de cyberpolitie van Datanet om Robin terug te pakken uit de handen van de hacker.

Groepsbezoek
Leerlingen vergroten hun Digitale Geletterdheid op het gebied van:
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden
– Computational thinking
– Informatievaardigheden

Tijdsduur: 1,5 uur
Plaats: Bezoek aan Escaperoom in Amersfoort
Kosten: 75 euro per klas

Genoemde prijzen gelden voor scholen binnen de gemeenten Zeist en Soest. Voor aanvragen van scholen in de gemeenten Bunnik en Bilthoven kunt u contact opnemen met Kim Dahlhaus via digitalegeletterdheid@ideacultuur.nl

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
educatieve_escaperoom_1.png (314253 bytes)
Volledige naam: 

Educatieve Escaperoom


Vorige pagina