Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Minecraft-bouwwedstrijdSpeerpunten van de '21st Century Skills' zijn samenwerken, creativiteit en leren programmeren. Dit komt allemaal samen in Minecraft. Met het immens populaire spel Minecraft leren kinderen al deze vaardigheden door in een team een opdracht te bouwen met de digitale blokken van het spel. Nagenoeg alle kinderen vanaf groep 5 kennen het.

Het Medialab van Bibliotheek Idea heeft een complete Minecraft-bouwwedstrijd waarin kinderen in teams een eigen weiland krijgen om op te bouwen. Je kunt kiezen uit de thema’s moderne architectuur, middeleeuwse architectuur. Of natuurlijk een thema op maat. Alle cheats zijn uitgeschakeld en de server is ingesteld, dus de kinderen kunnen direct overleggen en samen gaan bouwen!
De gastdocent neemt alle apparatuur mee.

Leerlingen vergroten hun Digitale Geletterdheid op het gebied van:
– Computational thinking
– ICT-basisvaardigheden

Tijdsduur: ca 2,5 uur (per klas)
Plaats: Op de eigen school
Gastdocent Idea: Ja
Apparatuur: Alle benodigde apparatuur wordt meegenomen door de gastdocent
Kosten: 250 euro voor twee klassen

Genoemde prijzen gelden voor scholen binnen de gemeenten Zeist en Soest. Voor aanvragen van scholen in de gemeenten Bunnik en Bilthoven kunt u contact opnemen met Kim Dahlhaus via digitalegeletterdheid@ideacultuur.nl

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
Minecraft_Bouwwedstrijd.png (336841 bytes)
Volledige naam: 

Minecraft-bouwwedstrijd


Vorige pagina