Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Minecraft programmerenZelf de personages van Minecraft programmeren? Dankzij het programma van studio.code.org kunnen leerlingen spelenderwijs leren programmeren met onder meer de figuren uit Minecraft.

Voor de gastles komt een Medialab docent naar de school om de leerlingen te helpen zelf te programmeren. Stap voor stap en spelenderwijs worden de levels doorlopen en leren de leerlingen programmeren. Ook vertelt onze technische specialist hoe computerspelletjes worden gemaakt en hoe de leerlingen thuis verder kunnen programmeren.

Leerlingen vergroten hun Digitale Geletterdheid op het gebied van:
– Computational thinking
– ICT-basisvaardigheden

Voor deze Media Lab activiteit geldt een minimale afname van twee workshops (twee klassen). Deze worden dan samen op één dag ingepland.

Tijdsduur: ca 1 uur
Plaats: Op de eigen school
Gastdocent Idea: Ja
Apparatuur: 1 Chromebook/laptop/PC per twee leerlingen. Door de school zelf te regelen.
Kosten: 40 euro

Genoemde prijzen gelden voor scholen binnen de gemeenten Zeist en Soest. Voor aanvragen van scholen in de gemeenten Bunnik en Bilthoven kunt u contact opnemen met Kim Dahlhaus via digitalegeletterdheid@ideacultuur.nl

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
Minecraft-Logo.jpg (294489 bytes)
Volledige naam: 

Minecraft programmeren


Vorige pagina