Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Teamtraining Visie op Digitale GeletterdheidWil je als school aan de slag met mediawijsheid en/of de andere onderdelen van digitale geletterdheid? Dan is de teamtraining Visie op Digitale Geletterdheid een geweldig startpunt. Begrips- en visievorming staan in deze training centraal. Je maakt op praktische wijze kennis met alle onderdelen van digitale geletterdheid: mediawijsheid, ict-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking.

Met het gehele schoolteam werk je - aan de hand van het prijswinnende Visiespel Slim met Media - vanuit de eigen visie op onderwijs naar een visie op digitale geletterdheid. Vanuit die visie kun je vervolgens doelgericht plannen uitwerken.

De training is interactief en afwisselend. Theorie, filmpjes, voorbeelden, discussie en spel wisselen elkaar af. Praktische toepassing in de les staat centraal. Uiteraard gaat het team aan de slag met diverse educatieve tools.

Na afloop van de training heeft iedere leerkracht meer kennis en vaardigheden om zelf met digitale geletterdheid aan de slag te gaan, is er draagvlak en enthousiasme ontstaan én is er een duidelijk beeld van waar de school staat, waar zij heen wil en wat daarvoor nodig is.

Datum: In overleg
Plaats: De eigen school
Kosten: Dankzij subsidie slechts € 950,- per schoolteam (i.p.v. € 1800,-)
Taakbelasting: Twee dagdelen (2 x 3 uur), op 1 studiedag of op twee aparte dagen.

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Janneke Kingma
Functieomschrijving: 

Adviseur Digitale Geletterdheid
Telefoonnummer: 

030 6986568
Straat: 

Markt
Huisnummer: 
1
Postcode: 

3701JZ
Woonplaats: 

Zeist
Straat: 

Markt
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
3 AFbeelding Digitale Geletterdheid 2.jpg (263846 bytes)
Volledige naam: 

Teamtraining Visie op Digitale Geletterdheid


Vorige pagina