Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Leesbevordering in de BSODeze training is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers in de Buitenschoolse Opvang (BSO) om leesbevordering naar een hoger plan te tillen en het leesplezier ook na schooltijd te stimuleren. In de meeste BSO’s wordt weinig voorgelezen en niet zo veel met boeken gedaan. Vaak denkt men dat dit bij school hoort en niet bij de vrije tijd, terwijl kinderen lezen juist erg leuk vinden, ook in hun vrije tijd. Pedagogisch medewerkers kunnen kinderen enthousiasmeren om te lezen en zo bijdragen aan hun leesontwikkeling. Daarbij is het van belang dat zij op de hoogte zijn van leuke, actuele kinderboeken. In deze training leren ze hoe ze het beste kunnen voorlezen en ook hoe zij activiteiten met boeken kunnen bedenken en uitvoeren.

De activiteiten zijn zo vormgegeven dat je ze met weinig voorbereiding snel kunt uitvoeren. Na de training kun je dus direct aan de slag!

De training bestaat uit twee dagdelen met idealiter zo’n twee tot vier weken tussen de twee bijeenkomsten. Dit in verband met een huiswerkopdracht. De training kan door de Bibliotheek bij de BSO of in de Bibliotheek zelf gegeven worden en duurt per dagdeel drie uur.

Doel: Pedagogisch medewerkers laten zien en ervaren dat lezen leuk én belangrijk is en handvaten geven zodat zij hiermee zelf aan de slag kunnen in de BSO.

Doelgroep: Pedagogisch medewerkers binnen de Buitenschoolse Opvang, die affiniteit hebben met boeken en (voor)lezen en graag meer willen doen met lezen en jeugdliteratuur in de BSO.

Kennis:
1 | De deelnemers weten na afloop iets van jeugdliteratuur en weten waar ze informatie kunnen vinden.
2 | De deelnemers weten hoe een aantrekkelijke leesomgeving eruit ziet.

Vaardigheden:
1 | De deelnemers zijn na afloop in staat om zelf interessante activiteiten te verzinnen bij jeugdboeken.
2 | De deelnemers kunnen een jeugdboek (interactief) voorlezen.
3 | De deelnemers kunnen zelf informatie opzoeken over jeugdliteratuur en (voor)lezen.

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Annette Smeets
Telefoonnummer: 

030 2299002
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja
Aanmelden en vervolgprocedure: 

Data in overleg
Volledige naam: 

Leesbevordering in de BSO


Vorige pagina