Digitaal Hulpplein


Digitaalhulpplein.nl
is een website voor mensen die digitaal minder vaardig zijn. Op de website kunnen ze een test doen en oefenlocaties opzoeken. Ook is er een deel voor “doorverwijzers”. Het is dus een website opgezet rondom digitale basisvaardigheden.

Een onderdeel op digitaal hulpplein toont oefenlocaties https://digitaalhulpplein.nl/zoek-oefenlocatie waar bijv. cursussen en workshops kunnen worden gevolgd. Er kan hier gezocht worden en bijvoorbeeld gespecificeerd naar woonplaats en/of onderwerp of werkvorm.

De informatie waarin gezocht wordt komt uit G!DS. Wil je dus een oefenlocatie toevoegen aan deze website, moet deze in G!DS zijn/worden opgenomen. Om opgenomen te worden op deze website en vindbaar te zijn bij de verschillende zoekmogelijkheden, moet de invoer voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn maar twee organisatiesoorten die op de website naar voren komen:

  1. Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
  2. Cursusaanbieder, trainingsinstituut of opleidingsinstituut

Per soort leggen we uit waar de organisatie aan moet voldoen en welke waarden invloed hebben op de zoekfunctie van de website.

Je vult binnen één organisatie zowel de onderwerpen als de werkvormen in. Het is aan te raden om de gegevens zo volledig mogelijk in te vullen, omdat de informatie ook voor andere websites zeker wel relevant kan zijn - ook al worden ze wellicht voor digitaalhulpplein.nl niet gebruikt. 

Heb je de gegevens ingevoerd? De website wordt 's nachts ververst. De gegevens zullen pas de volgende dag zichtbaar zijn. Hulp nodig? Mail ons via gids@bibliotheek.nl

Van wie is digitaal hulpplein? Lees meer daarover hier: https://digitaalhulpplein.nl/over-ons.

Hergebruik van informatie
Informatie over belastinghulp die je invoert voor gebruik op Digitaal Hulpplein, is ook terug te vinden op de pagna's voor de Belastingdienst. Lees hier meer informatie over G!DS en de Belastingdienst