Invoerinstructie productencatalogus onderwijs

Inhoud invoerinstructie productencatalogus onderwijs

  1. Inleiding
  2. De juiste aanbodsoort
  3. Aanbod invoeren
  4. Doelgroepen
  5. Widgets
  6. Overige zaken
  7. Er gaat iets niet goed
  8. Bijlage: invoerschema doelgroep kinderen
  9. Bijlage: invoerschema doelgroep professionals
  10. Bijlage: invoerschema doelgroep ouders

1. Inleiding

De onderwijsproductencatalogus die door de Koninklijke Bibliotheek aan de bibliotheken wordt aangeboden, maakt gebruik van G!DS. In G!DS zijn zogenaamde profielen ingesteld om ervoor te zorgen dat het ingevoerde aanbod van de Bibliotheek op de juiste plaats verschijnt in de catalogus. Dat houdt in dat er bij het invoeren van aanbod, rekening gehouden moet worden met een aantal gemaakte afspraken. Met deze handleiding in de hand, is het invoeren een relatief eenvoudige opgave. Werkt iets niet naar wens, neem dan contact op door een e-mail te sturen naar gids@bibliotheek.nl.

Elke onderwijsproductencatalogus haalt het aanbod uit G!DS. Daartoe is bij het opzetten van de catalogus met de bibliotheekorganisatie bij welke organisatie in G!DS het aanbod moet worden ingevoerd. Meestal zal dat de hoofdvestiging zijn, maar er kan om bepaalde redenen ook gekozen zijn voor een andere vestiging om het aanbod onder te plaatsen. Mocht je een collega tijdelijk vervangen en niet weten waar het aanbod moet worden bijgewerkt of ingevoerd, neem dan contact op.

Klik in bovenstaande opsomming verder te gaan in de invoerinstructie. Wil je bibliotheekorganisatie ook een productencatalogus of wil je er meer informatie over, neem ook dan contact op. Voor meer algemene informatie verwijs ik je door naar de pagina over de productencatalogus onderwijs.