Widget: Aanbod

Alles wat de organisatie aanbiedt kan opgenomen worden in G!DS. Dit aanbod wordt toegevoegd in de widget "Aanbod". Denk bv. aan de producten of diensten die je aanbiedt, bijeenkomsten, cursussen, workshops of markten die je organiseert, of waar je aan deelneemt. En ook nieuwsberichten kunnen een plekje krijgen binnen G!DS. 

Het invoeren van aanbod werkt veelal hetzelfde als het invoeren van de organisatiegegevens. Ga de velden langs en vul deze zo compleet mogelijk in. Naast een algemene beschrijving, kunnen allerlei gegevens omtrent locatie/contact, relaties en bestanden worden ingevoerd over dat specifieke product. Ook moeten er specifieke aanbodsoortgerelateerde velden ingevuld worden. Dit is nodig om een zo goed mogelijke omschrijving te krijgen, maar ook om het aanbod te kunnen vergelijken met andere aanbieders.

Over het toevoegen van aanbod 

Je kunt alleen aanbod toevoegen aan de organisatie waarvan je redacteur bent. Het invoeren van aanbod lijkt heel veel op het invoeren van een organisatie. Je navigeert echter niet langs tabbladen, maar je kunt de gegevens invoeren in een formulier. Aan de linkerkant van dit formulier kun je navigeren naar een specifiek onderdeel van het formulier. In deze navigatie zie je ook specifieke zaken terugkomen die over het aanbod gaan. Dit zijn de soortspecifieke velden.

Het belangrijkste wat je moet onthouden bij het invoeren van nieuw aanbod is dat je specifiek voor het betreffende aanbod invoert. Je voert dus geen algemene organisatiegegevens in, die staan al in G!DS en daar voeg je als het ware je aanbod aan toe. Je voert alléén specifieke informatie over het aanbod in (dus een contactpersoon voor het aanbod, een bestand over het aanbod, etc.).