Leesplan: Inleiding en inloggen

Inhoud invoerinstructie leesplan.nl

  1. Inleiding en inloggen
  2. Organisatiegegevens bekijken en aanvullen 
  3. Aanbod/producten invoeren
  4. Doelgroepen
  5. Controleren
  6. Er gaat iets niet goed…

 

1. Inleiding en inloggen

Op www.leesplan.nl vindt u de productenbank van Stichting Lezen voor kindercentra en onderwijsinstellingen. Als u hier ook uw aanbod op wilt plaatsen, moet u uw aanbod invoeren in database G!DS, een informatiesysteem van de Nederlandse Openbare Bibliotheken. Hoe u dat doet, vindt u hieronder. Er wordt een verschil gemaakt tussen:

  • Uw organisatiegegevens
  • Uw aanbod

De productenbank toont aanbod voor onderwijsinstellingen (po, vo, mbo, hbo) en kindercentra in Nederland. Het gaat dus om aanbod dat in het hele land kan worden gebruikt, besteld of aangevraagd. Bij het invoeren van uw aanbod kunt u aangeven of dit rechtstreeks bij u kan worden afgenomen of dat het product kan worden besteld bij een intermediair, zoals de bibliotheek of een culturele instelling.

Voor het werken in G!DS zijn uitgebreide handleidingen gemaakt. Alle handleidingen kunt u hier vinden. U kunt hier ook via G!DS komen, via de  in elke widget (uitleg: wat is een widget).

Log in G!DS in via http://gids.bibliotheek.nl met uw e-mailadres en wachtwoord. Heeft u nog geen inlogcode? Vraag deze dan aan via gids@bibliotheek.nl o.v.v. Leesplan.nl.