Beginnen met G!DS

Na het ingeven van https://gids.bibliotheek.nl zie je het volgende inlogscherm, waar je kunt inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord 

 

 

Log je voor de eerste keer in?

Als je voor de eerste keer inlogt in G!DS, krijg je een venster "Akkoord met de licentie". Hier vink je aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van G!DS. Daarnaast kun je direct aangeven dat je berichten van G!DS wenst te ontvangen per e-mail. G!DS raadt aan dit ook te doen. Door deze notificatie aan te zetten worden berichten die via G!DS naar je gestuurd worden, doorgezet naar je e-mailadres (bv. eens per half jaar een systeembericht met het verzoek de organisatiegegevens te controleren). 

 

Om de e-mailnotificatie direct in te stellen vink je het bovenste vakje aan. 

Na het klikken op de knop "Akkoord", ontvang je een e-mail met hierin de vraag het e-mailadres te bevestigen. Door op de link in de e-mail te klikken is de e-mail-koppeling aangezet. 

Voor meer informatie over het berichtenverkeer binnen G!DS klik hier.

 

Mijn G!DS

Na het inloggen kom je binnen in het Mijn G!DS-scherm dat is opgedeeld in widgets.

  1. Samenvatting: in deze widget zie je een samenvatting van je eigen gegevens staan. Dus je naam en je emailadres, of je berichten in G!DS ook op je emailadres ontvangt en bij welke organisatie je werkzaam bent. Daarnaast worden de verschillende rollen die je binnen G!DS hebt opgesomd.
  2. Mijn organisaties: in deze widget zie je bij welke organisaties je nog meer een rol vervult, bv. als accountmanager of redacteur.
  3. Berichten: in deze widget worden berichten getoond die specifiek voor jou bedoeld zijn. Deze berichten worden gestuurd door G!DS zelf (systeemberichten) of door andere gebruikers (persoonlijke berichten) en vereisen meestal een handeling van jouw kant. Meer over berichten kun je hier vinden.