Door in de widget op de knop "Organisatie wijzigen" te klikken open je een venster, waarin je alle organisatiegegevens aan kunt passen.

Als je met je muis over één van de ingevoerde gegevens in het overzicht gaat, zie je dat deze balk grijs wordt en rechts een potloodje verschijnt. Door te dubbelklikken open je het wijzigenvenster, precies daar waar de aangeklikte informatie is ingevoerd. 

Organisatie wijzigen knop

Tabblad Algemeen

Organisatie - Tabblad algemeen

Rood omlijnde velden zijn verplichte velden, daar moet altijd iets ingevuld worden. Andere velden mogen leeg worden gelaten maar het is  raadzaam zoveel mogelijk informatie toe te voegen. 

 1. Publieksnaam: de naam waarmee een organisatie zich profileert richting publiek.
 2. Volledige naam: de volledige, officiële naam van de organisatie, zoals in de statuten vermeld staat. 
 3. Subnaam: afdeling, divisie, sector of vestiging van een organisatie. 
 4. Etiketnaam: de officiële naam of publieksnaam en eventueel subnaam. Maximaal 2x35 posities, voor gebruik op etiketten. 
 5. Afkorting: de officiële afkorting van de organisatie (zoals VVD). Let op: het gaat om de afkorting die de organisatie zelf voert, maar zonder punten tussen de letters en zonder haakjes. 
 6. Beschrijving: een algemene en beknopte omschrijving van de organisatie in maximaal vier zinnen. 
 7. Doelstelling: de doelstelling van de organisatie in maximaal vier zinnen. 
 8. Website: 
  • Website titel: de titel van de link. Hier voer je in: Website "naam organisatie" (bijv. Website Biblioservice Gelderland). 
  • Webadres/url: het volledige webadres, inclusief http://. G!DS controleert of het webadres bestaat. Bij een onjuiste link is het niet mogelijk om de link op te slaan. 
 9. Meerdere websites: Vink dit aan als je meer dan één website wilt invoeren. Er komt dan een nieuw tabblad beschikbaar waarin je de websites kunt invoeren. 
 10. Overige gegevensbladen: er zijn gegevenstabbladen om extra gegevens in te voeren. 
  • Bestanden: voeg een logo, foto, filmpje, folder, brochure of een flyer toe. 
  • Extra contactgegevens: voeg extra contactgegevens toe, bijvoorbeeld een reserveringslijn van een bibliotheek of een secretariaat van een vereniging. 
  • Relaties: leg relaties met andere organisaties, bijvoorbeeld een moederorganisatie of een organisatie waarmee je samen iets ontwikkelt. (een relatie moet altijd door de partnerorganisatie bevestigd worden)