Locaties BoekStart toevoegen


Locaties van de bibliotheek die BoekStart aanbieden, worden getoond op www.boekstart.nl/waar-is-boekstart. Je voegt een locatie als volgt toe:

 1. Wijzig de bibliotheeklocatie in G!DS
 2. Ga naar het onderdeel Aanbod en faciliteiten
 3. Vink in het veld Bibliotheekactiviteiten de trefwoorden aan die van toepassing zijn:
  1. BoekStart in de kinderopvang
  2. BoekStart voor baby’s
  3. BoekStartcoach

De locatie wordt nu getoond op de website. Echter is het nog de bedoeling hier aanvullende informatie aan toe te voegen. Dit doe je als volgt voor èlke locatie waar je BoekStart aanbiedt:

 1. Kies in de aanbodwidget voor Nieuw en kies de aanbodsoort BoekStart en BoekStart in de kinderopvang overkoepeld product
 2. Voor informatie in:
  1. Publieksnaam de naam van het aanbod
  2. Beschrijving: een korte omschrijving van het aanbod
  3. Contactgegevens: standaard worden de contactgegevens van de organisatie (bibliotheeklocatie) getoond. Kies Andere / eigen contactgegevens om andere contactgegevens toe te voegen.
  4. Websites, links en social media: heb je op je website een pagina gewijd aan BoekStart? Voeg deze dan hier toe.
  5. Doelgroep: verplicht veld, kies een van de opties.
  6. Soort BoekStart: verplicht veld, kies een van de opties.
  7. Samenwerkingspartners: klik op toevoegen en vul het tabelveld in. De samenwerkingspartners hoeven niet in G!DS te staan.
 3. Op de site wordt sowieso getoond (mits ingevuld): de contactgegevens, de link naar de eigen website over Boekstart, de BoekStartsoort, de samenwerkingspartners en de aanwezigheid van een BoekStartcoach.
 4. LET OP: Voer bij een locatie die BoekStart aanbiedt slechts één aanbod in met de aanbodsoort BoekStart en BoekStart in de kinderopvang overkoepelend product. Er wordt namelijk slechts één ingevuld aanbod getoond op de website. Biedt de locatie zowel BoekStart in de kinderopvang als BoekStart voor baby's aan, vink dan beide opties aan in het veld Soort BoekStart.