Invoer: Uitzonderingen op openingstijden - vakanties en feestdagen


Alle (feest)dagen met bijzondere openingstijden en vakantie-openingstijden voer je in in het veld Uitzonderingen openingstijden. In het veld plaats je een dag of een periode waarin de uitzondering plaatsvindt, met daarbij een omschrijving. Deze omschrijving wordt tevens getoond op de website en meerdere dagen met dezelfde omschrijving worden hierdoor gebundeld weergegeven. 

Op de website: 

In G!DS: 

 1. Kies in het veld Uitzonderingen openingstijden voor Toevoegen.
 2. Kies de periode waarin de uitzondering geldt, geef dit aan met een start- en een einddatum. De gekozen uitzonderingsdagen gelden in deze periode.
  Kies een dag en voer de tijden in of geef aan dat de bibliotheek is gesloten
 3. Vul de uitzondering in. Mogelijkheden:
  1. Hele periode, elke dag exact dezelfde openingstijden
  2. Hele periode elke dag gesloten
  3. In de periode elke dag verschillende openingstijden, binnen de periode wel per weekdag hetzelfde.
 4. Geef een omschrijving. De omschrijving wordt getoond als subkop, gecombineerd met de periode, bijvoorbeeld: Kerstvakantie: 20 december 2016 - 4 januari 2017 of Sinterklaasavond: 5 december 2016
  Deze omschrijving moet in de hele periode exact gelijk zijn om de data gebundeld weer te geven op de website. Er kunnen wel meerdere groepen aangepaste openingstijden tegelijkertijd weergegeven worden.
 5. Na het ingeven van één dag van de reeks, is het mogelijk deze te kopiëren en deze via de knop wijzigen aan te passen. De omschrijving is dan al ingevuld en exact gelijk.

 

Jaarlijks terugkerende afwijkende openingstijden

Een afgelopen vakantieperiode kun je laten staan. Op deze manier “archiveer” je hem en kun je de periode het volgende jaar met een kleine aanpassing opnieuw gebruiken. Dat is handig bij jaarlijks terugkerende wijzigingen op openingstijden (schoolvakanties, feestdagen).

 

Uitzonderingen binnen uitzonderingen?

Het is niet mogelijk om een uitzondering binnen een uitzondering op te nemen. Stel, in een zomervakantie van 6 weken is de bibliotheek de laatste twee weken op twee extra avonden geopend ten opzichte van de eerste vier weken. Dit voer je in als twee verschillende periodes met elk hun eigen openingstijden – ook als er maar een kleine uitzondering is!