Voordat je begint...


De handleidingen zijn door het landelijke G!DS-team samengesteld. Daarbij is de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen.

Dat neemt niet weg dat het kan zijn dat je onvolkomenheden aantreft of dat er onderwerpen ontbreken of onvoldoende zijn uitgewerkt. De redactie ontvangt graag aanvullingen, commentaar en suggesties voor verbetering via gids@kb.nl.

De handleidingen zijn een weergave van de actuele stand van zaken van G!DS. Omdat G!DS voortdurend in ontwikkeling is bekent dit dat ook de handleidingen regelmatig aangepast worden. Wanneer je in G!DS gaat werken kom je via de Help-knop direct bij de juiste handleiding terecht. Het is dus onnodig om de handleidingen te printen.


 

G!DS Historie


G!DS bestaat sinds 1998. Sindsdien zijn er verschillende G!DS-versies ontwikkeld. In 2008 is G!DS2 gelanceerd, welke te bereiken was via www.gids2.nl. In 2012 is begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe versie van G!DS, welke vanaf januari 2013 te gebruiken is. Deze is te bereiken via https://gids.bibliotheek.nlInloggen


G!DS werkt het beste met de browsers Mozilla Firefox, Safari of Google Chrome.

Om te werken met G!DS is een inlogcode en wachtwoord nodig. De bibliotheek heeft de inloggegevens voor je aangemaakt (gekoppeld aan je zakelijke e-mailadres). Je kunt het wachtwoord later zelf wijzigen. Via https://gids.bibliotheek.nl kun je inloggen. Het is handig dit webadres aan je favorieten toe te voegen.

Om te leren werken met G!DS kun je deelnemen aan de trainingen die je lokale bibliotheek aanbiedt.

  

Handleiding G!DS-redacteuren: Vooraf
Vooraf  |  Vooraf - aandachtspunten  |  Vooraf - taalregels  |  Vooraf - algemene voorwaarden