Meerwaarde voor organisaties

Organisaties die opgenomen zijn in G!DS hebben veelal een link met de sociale en culturele domeinen. In G!DS is er plek voor alle organisaties.

Een organisatie in G!DS kan op verzoek van een gemeente zijn ingevoerd of op verzoek van de organisatie zelf. Organisaties in G!DS kunnen altijd zelf het beheer over de eigen gegevens voeren. Dit houdt in dat er twee keer per jaar een seintje wordt gestuurd naar de redacteur van de organisatie waarna deze de organisatiegegevens even doorneemt en controleert of er niets is gewijzigd.

De organisatiegegevens kunnen bestaan uit alleen adresgegevens en wat basisinformatie over wat de organisatie precies doet. Dit kan echter ook aangevuld worden met informatie over wat de organisatie aanbiedt; producten en diensten die je kunt afnemen of evenementen waaraan je kunt deelnemen.

Organisaties in G!DS kunnen op veel verschillende plekken getoond worden. Zo kan het voorkomen dat er binnen een gemeente meerdere digitale loketten zijn waarop de gegevens getoond worden óf is het werkgebied van uw organisatie verspreid over meerdere gemeentes of zelfs provincies. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van deze informatie voor uw eigen website.

Door zelf het beheer te voeren bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen informatie. U kunt zelf kiezen welke informatie u toont, welke foto’s u laat zien en welke links u opneemt. Wie weet nou meer van uw organisatie dan uzelf? 

Wilt u uw gegevens in G!DS opnemen en zelf bijhouden of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via gids@kb.nl of via het contactformulier, of neem een kijkje in de handleidingen.