Zoeken in G!DS


Als accountmanager zul je regelmatig organisaties of aanbod moeten zoeken in G!DS. Daarnaast is het ook mogelijk om te zoeken op profielen of gebruikers. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen, via het snelzoekvenster (redacteuren zien dit venster niet omdat ze veelal bij één of in elk geval een beperkt aantal organisaties rechten hebben), of via de knop Zoeken in de knoppenbalk. 

 

Snel zoeken 

Door een term in te vullen kun je G!DS doorzoeken naar organisaties, aanbod, profielen of gebruikers. Standaard staat dit venster op het zoeken van Organisaties. Door op het pijltje naast het zoekvenster te klikken, kun je kiezen waar je op wilt zoeken. 

Vul een zoekterm in het zoekveld in en klik op het vergrootglas naast het veld of druk op enter. Een venster met de zoekresultaten verschijnt. Als je zoekt op organisaties of aanbod, zoekt G!DS naast de titel ook in de complete beschrijving van de organisaties of het aanbod die in de database staan. Door op de gewenste organisatie of het gewenste aanbod te dubbelklikken, wordt deze geopend in een nieuw tabblad. Weet je het unieke ID van een organisatie of aanbod, dan kun je dat ook in het zoekveld invullen. Je gaat dan rechtstreeks naar die organisatie of dat aanbod.

Als je zoekt op profielen of gebruikers, worden de zoekresultaten op een andere wijze gepresenteerd. Als je zoekt naar profielen, dan zie je alleen die profielen die aanwezig zijn bij de organisaties waar je rechten hebt. Deze profielen kun je alleen bekijken. Zoek je naar gebruikers, dan zie je alleen de gegevens van gebruikers die toegevoegd zijn aan een organisatie waarvan je accountmanager bent en die je mag beheren.

Meer informatie en uitleg over:

 • Zoeken op organisaties
 • Zoeken op aanbod
 • Zoeken op profielen
 • Zoeken op gebruikers

 

Uitgebreid zoeken

Naast het snelzoeken kun je ook uitgebreid zoeken door in de knoppenbalk te gaan naar Zoeken en vervolgens te kiezen voor zoeken naar organisaties, aanbod of gebruikers. 

 
Je komt nu in een zoekvenster terecht waar als zoekresultaat alle organisaties, al het aanbod of alle gebruikers in wordt getoond. Bij het zoeken op gebruikers zie je alleen de gebruikers bij organisaties waar je accountmanager bent en die je mag beheren. Links in beeld zie je een kolom waarmee je het zoekresultaat kunt verfijnen. Je kunt zodoende gericht naar één of meerdere organisaties of één of meer aanbod of één of meer gebruiker(s). De weergave van deze kolom is bij zoeken op organisaties, aanbod of gebruikers wat verschillend. De hier getoonde kolom behoort bij het zoeken op organisaties.
 
 
 
 

Meer informatie en uitleg over:

 • Zoeken op organisaties
 • Zoeken op aanbod
 • Zoeken op profielen
 • Zoeken op gebruikers
 • Algemeen zoekvenster: hier kun je zoeken op ID of naam van een organisatie of aanbod. Je kunt middels een vinkje aangeven dat je ook wilt zoeken in het aanbod van de organisaties, alleen zoekresultaten wilt zien uit je eigen organisatie of alleen aanbod wilt zien van je eigen organisaties.
 • Profielnummer: als je uitvoerbeheerdersrechten hebt, kun je hier zoeken op profielnummer en vervolgens nagaan wat er als resultaat uit dat profiel komt. Heb je geen uitvoerbeheerdersrechten, dan zie je een mededeling dat je niet verder kunt zonder die rechten. Zie voor meer informatie de profielenhandleiding.
 • Productsoort: hier kun je het zoekresultaat verfijnen op productsoort anders dan de uitgelichte top organisatiesoorten die iets verder naar onderen in de kolom te selecteren zijn. Klik hiertoe op de loep en zoek in de thesaurus naar de gewenste productsoort.
 • Bovenliggende organisatie: hierbij kan gezocht worden naar organisaties die onder een (bovenliggende) organisatie in G!DS zijn ingevoerd. Door middel van de loep zoek je eerst in een tweede zoekvenster naar de bovenliggende organisatie. Is die gevonden, dan wordt daarna als zoekresultaat de onderliggende organisaties getoond.
 • Gebieden: hier kan het zoekresultaat worden beperkt door in de gebiedenthesaurus een gebied te selecteren waar de betreffende organisatie gevestigd is of het betreffende aanbod aangeboden wordt.
 • Trefwoorden: hier kan het zoekresultaat worden beperkt door in de thesaurus een trefwoord te selecteren. Organisaties of aanbod waarin dit trefwoord aanwezig is zal als zoekresultaat worden getoond.
 • Top organisatiesoorten of productsoorten: de meest voorkomende organisatiesoorten of productsoorten in het zoekresultaat worden getoond. Door één of meer hiervan aan te vinken wordt het zoekresultaat beperkt.
 • Zichtbaar: hier kan worden aangegeven of je organisaties of aanbod getoond wilt hebben die zichtbaar of onzichtbaar staan in G!DS. Ook bestaat de mogelijkheid om alles te tonen, dit is de standaardinstelling.
 • Uiterste controledatum: hier kan het zoekresultaat beperkt worden door te zoeken naar organisaties waarvan de controledatum al dan niet verstreken is. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat deze automatisch op onzichtbaar worden gezet.
 • Gewijzigd: hierbij kan het zoekresultaat beperkt worden door te zoeken op de periode dat de organisatie of het aanbod is gewijzigd.
 • Agenda: hiermee kan het gevonden aanbod beperkt worden door te kijken naar de agendadatum. Uiteraard geldt dit alleen voor aanbod dat is voorzien van een agendaveld dat ook is voorzien van een datum. 
 
 

Submenu Zoeken
Zoeken