Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Cubiss Limburg

cubisslogo.jpg (70198 bytes)

Contactgegevens

Bezoekadres
Mercator 1
6135 KW Sittard
T: 013 4656700
E: klantenservice@cubiss.nlPostadres
Postbus 5000 LA
Omschrijving
Bezoekadres Cubiss Limburg

GPS-coördinaten
50.999489, 5.852253

Website: 
Organisatiesoort: 

Basisbibliotheek, openbare bibliotheek, POI, landelijke bibliotheekorganisatie
Volledige naam: 

Cubiss Limburg
Beschrijving: 

Cubiss Limburg is de provinciale culturele ondersteuningsorganisatie voor de openbare bibliotheeksector in Limburg.
Aangemaakt op: 
19:43
Aangemaakt op: 
19:43
Laatst gewijzigd op: 
16:56
Laatst gewijzigd op: 
16:56
Relaties: 

Samenwerkingspartner organisatie: Mediawijzer.net (5177607)
Gerelateerd aan organisatie: Vereniging van Openbare Bibliotheken (5296990)
Gerelateerd aan organisatie: G!DS-beheerorganisatie (1)
Gerelateerd aan organisatie: Cubiss (163847)
Gerelateerd aan organisatie: Probiblio (163850)

Voor wie

Voor welke regio: 
 • Van postcode "5851" t/m "6019"
 • Van postcode "6584" t/m "6598"
 • Van postcode "5850" t/m "5850"
 • Van postcode "5766" t/m "5817"
 • Van postcode "6031" t/m "6471"
 • Van postcode "6030" t/m "6030"

Bibliotheekorganisatie

Soort bibliotheek: 

provinciale ondersteuningsinstelling (POI)
Is de bibliotheek in een multifunctioneel gebouw gevestigd: 
Nee
Organisatietypes in het multifunctionele gebouw: 

Branchegegevens

ISIL-code: 

NL-0702890000
Administratieve ISIL-code: 

NL-0702890000
Locatiecode : 

6599
ILN-code NBC+: 

197

Aanbod en faciliteiten

Faciliteiten in het bibliotheekgebouw: 

cursus-/vergaderruimte
internettoegang
Werk-, studieplek aanwezig: 
Nee
Fysiek informatiepunt aanwezig: 
Nee
Activiteitenaanbod voor: 
 • Overig (geef toelichting)

Specifiek aanbod

Aanbod voor onderwijs: 
Nee
Aanbod voor belastingdienst: 
Nee
Beveiligde internetverbinding: 
Nee

Producten:

 • Bibliospel voor inburgeraars
  Het Bibliospel voor inburgeraars is een quiz die door groepen inburgeraars gespeeld wordt in de bibliotheek om zo de bibliotheek en haar dienstverlening te leren kennen.
 • Kieswijzer Programmeren
  KiesWijzer Programmeren is een interactieve digitale kieswijzer in een pdf-format. Per doelgroep (primair onderwijs en voortgezet onderwijs) zijn er diverse programmeertools beoordeeld aan de hand van meerdere criteria. Dit om de keuze wat gemakkelijker te maken. Kinderen hebben heel veel aan programmeren. Nu en in de toekomst. Naarmate de tech-industrie groeit, zijn er steeds meer programmeurs nodig. Bovendien is het als onderdeel van hun algemene ontwikkeling nuttig om de principes van het programmeren te kennen en te weten hoe computers werken. Niet ieder kind zal in de toekomst programmeur worden, maar ieder kind zou wel de basisprincipes moeten kennen van computer(taal). Programmeren, en het daarmee te ontwikkelen computational thinking, is onmisbaar in onze wereld die steeds digitaler wordt. Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Het leert ze vaardigheden aan waarvan ze in elk beroep profijt hebben. KiesWijzer levert een keuze op van goed beoordeelde programmeertools voor het onderwijs. Van de eerste stappen naar het meer gevorderde programmeren via sites, apps en leerlijnen
 • Kunst en media in één jasje
  In deze workshop ontdekken kinderen op een bijzondere manier bekende kunstwerken. De workshop begint met een korte introductie van de Green Screen- techniek. Kinderen leren hoe deze techniek werkt en komen erachter wat er allemaal bij komt kijken om geloofwaardig te ‘acteren’ voor een Green Screen. Vervolgens ontdekken ze het verhaal achter een bekend schilderij. Met behulp van de Green Screen-techniek komen de kinderen terecht ‘in’ dit schilderij en staan ze zelf voor een Green Screen. Duur: 5 sessies van ongeveer een uur
 • Lespakket rondom sexting
  In My true story wordt het onderwerp sexting bespreekbaar gemaakt in de klas, door in dialoog te gaan met de leerlingen. Zo werkt de klas toe naar een groep die in vertrouwen met elkaar om gaat. Dit lespakket, gebaseerd op de boeken ‘Onder mijn huid’en ’15’ van Marlies Slegers, besteedt aandacht aan de koppeling mediawijsheid en leesplezier. Duur: De lessenreeks bestaat uit 5 verschillende korte lessen met uitleg voor de docent waarna de leerlingen zelf aan de slag gaan met de opdrachten in hun notitieboekje.
 • Lessenreeks mediawijsheid PO
  Mediawijsheid een structurele plek geven in het onderwijs is niet eenvoudig. Daarom is de lessenreeks Mediawijsheid zo geschreven dat ze ingezet kan worden binnen de bestaande vakken van het primair onderwijs. Binnen de reek ligt de focus op mediawijsheid en leesplezier. Het bestaat uit zes thema's, die verspreid over de leerjaren aan de leerlingen worden aangeboden. Elk thema bestaat uit zes losse lessen en elke les wordt door een docent uit een ander domein gegeven. Er hoeven in het rooster dus geen specifieke uren gereserveerd te worden.
 • Speelmaatje
  Het Speelmaatje is een peuteractiviteit voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun ouders/begeleiders. Op een creatieve en originele manier worden peuters en hun ouders meegenomen in het samen spelen en lezen en het belang hier van. Het Speelmaatje is gericht op de eigen actie van de peuter. De titel Het Speelmaatje komt voort uit de gedachtegang dat het woord SpEEL ook het woord LEES bevat. Het samen handelen van ouder en kind en daarbij plezier hebben, is een van de belangrijkste voorwaarden voor de taalontwikkeling van kinderen. Bovendien sluit samen spelen aan bij de nieuwsgierige houding van een peuter, die gericht is op het ontdekken van de wereld om hem heen en de eigen innerlijke wereld.
 • Workshop: Solliciteren in Duitsland.
  Met deze workshop kunnen bibliotheken (laagopgeleide) werkzoekenden informeren over en enthousiasmeren om ook in Duitsland te solliciteren. Deze workshop is in samenwerking met de Volkshochschule Kreis Heinsberg en het UWV als pilot op 21 november 2016 gehouden in Schunck*. In de workshop worden o.a. de volgende onderwerpen besproken: •Waar vind je vacatures? •Hoe ziet een Duitse standaardsollicitatiebrief eruit? •Hoe ziet een Duits CV eruit? •Wat is een ‘sollicitatie map’ (Bewerbungsmappe) en hoe ziet deze eruit? •Wat moet je doen als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? •Hoe verloopt een sollicitatiegesprek en welke valkuilen zijn er? •Welke culturele verschillen zijn er? •Welke Duitse sollicitatiebegrippen moet je kennen?


Vorige pagina