Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Studio Poëzie (leesbevorderingsproject groep 3 en 4)Welk beeld schiet er door je hoofd als je een gedicht leest of voorgelezen krijgt? Wat is film en wat heb je eigenlijk allemaal nodig om een filmpje te maken? Gedichten komen tot leven in Studio Poëzie en krijgen dé hoofdrol in een echte film.

Gedichten in een boek vertellen een verhaal, met letters in dit geval. In je hoofd maak je van zo’n verhaal een film. Om dit verhaal voor iedereen zichtbaar te maken, verfilmen leerlingen van groep 3 en 4 met behulp van een stopmotion app, gedichten uit de bundel Superguppie is alles. (Edward van de Vendel en Fleur van der Weel).

Leerlingen gaan met Studio Poëzie 4 lessen aan de slag met film en gedichten en leren zo samenwerken, content creëren en hoe een film gemaakt wordt. Dit lespakket met het accent mediawijsheid en leesbevordering past o.a. binnen het programma Rode Draad. Scholen zorgen zelf voor een apparaat (tablet, telefoon of laptop) om stopmotion-filmpjes te maken.

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja
Aanmelden en vervolgprocedure: 

Bij annulering minder dan twee weken vóór het geplande project betaal je het volledige tarief.
Volledige naam: 

Studio Poëzie - Rode Draad


Vorige pagina