Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Weekjournaal in de klasThemaweek: schoolbezoek, lesbrief en bezoek aan het Medialab Idea

Een eigen weekjournaal maken met de klas! Op maandag komt een docent van het Medialab in de klas om uit te leggen hoe je nieuws kunt verzamelen en hoe je er een goede tekst over schrijft. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes informatie verzamelen voor een nieuwsitem. Of het nu gaat over een weggelopen hondje, de verdwenen linkerschoen van de conciërge of oorlogsleed in verre landen; de klas stelt haar eigen weekjournaal samen. Op vrijdag komen de groepjes leerlingen naar het Medialab in de Bibliotheek in de studio alle nieuwsitems aan elkaar te praten en te monteren. Het filmpje van het Weekjournaal wordt na de montage direct meegegeven aan de klas.

Leerlingen vergroten hun Digitale Geletterdheid op het gebied van:
– ICT-basisvaardigheden
– Informatievaardigheden
– Mediawijsheid


Tijdsduur: Themaweek bestaande uit gastles op school (ca 1 uur), opdracht lesbrief (ca 2 uur) en groepsbezoek (ca 2 uur) aan het Medialab van Bibliotheek Idea
Plaats: Op de eigen school en bezoek aan Medialab in de bibliotheek
Gastdocent Idea: Ja
Apparatuur: De benodigde apparatuur wordt meegenomen door de gastdocent. De lesbrief-opdracht houdt in dat leerlingen in subgroepjes zelf een item gaan filmen. Alle apparatuur en leencamera’s voor deze filmopdracht is inclusief en wordt meegenomen door de gastdocent.
Kosten: 150 euro

Genoemde prijzen gelden voor scholen binnen de gemeenten Zeist en Soest. Voor aanvragen van scholen in de gemeenten Bunnik en Bilthoven kunt u contact opnemen met Kim Dahlhaus via digitalegeletterdheid@ideacultuur.nl

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Bestanden: 
weekjournaal_in_de_klas.png (285806 bytes)
Volledige naam: 

Weekjournaal in de klas


Vorige pagina