Voordat je begint...

De handleidingen zijn door het landelijke G!DS-team samengesteld. Daarbij is de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen.

Dat neemt niet weg dat het kan zijn dat je onvolkomenheden aantreft of dat er onderwerpen ontbreken of onvoldoende zijn uitgewerkt. De redactie ontvangt graag aanvullingen, commentaar en suggesties voor verbetering via gids@bibliotheek.nl.

De handleidingen zijn een weergave van de actuele stand van zaken van G!DS. Omdat G!DS voortdurend in ontwikkeling is betekent dit dat ook de handleidingen regelmatig aangepast worden. Vanuit G!DS zijn deze handleidingen op te roepen via de help-knop in het menu of de vraagtekentjes bij elke widget. Het is dus onnodig om de handleidingen te printen. 

Werken in G!DS

G!DS werkt het beste met de browsers Mozilla Firefox, Safari of Google Chrome.

Om zichtbaar te worden op websites zoals bijv. het informatiepunt.nl en de overheidswebsite is het noodzakelijk om deze informatie in te voeren in GIDS. Om actuele en correcte informatie te kunnen tonen op websites is het van belang dat deze op de juiste manier ingevoerd en beheerd wordt.

Om in Gids te komen heb je rechten nodig. Dit betekent dat je een inlogcode en wachtwoord nodig hebt.  Deze kun je aanvragen bij de accountmanager G!DS van jouw eigen organisatie of bij de provinciaal servicemanager.

Via http://gids.bibliotheek.nl kun je inloggen.

 

Benodigde rechten

Redacteur:

Hoef je alleen maar informatie in te voeren en te beheren van jouw eigen organisatie dan heb je voldoende aan redacteursrechten. Een training is hiervoor niet noodzakelijk. Klik hier voor de redacteurenhandleiding.

Accountmanager:
Wil je ook andere organisaties en hun aanbod invoeren, dan heb je hiervoor accountmanagersrechten nodig. Hiervoor is een training en certificering nodig. Informatie hierover kun je krijgen bij de provinciaal servicemanager.