Stap 2: Invoeren aanbod 

Om op websites te tonen wat er daadwerkelijk aangeboden wordt, moet in G!DS aanbod ingevoerd worden. Aanbod is alles wat een organisatie aanbiedt; producten, diensten, bijeenkomsten etc. In dit deel van de handleiding worden twee onderdelen behandeld: 

  1. Aanbod van de bibliotheek - deze worden gebruikt voor digitale inclusie en sociale inclusie  
  2. Aanbod van andere partijen - deze worden gebruikt voor sociale inclusie

1. Aanbod van de bibliotheek 

Het is de bedoeling dat bibliotheekvestigingen hun aanbod in het kader van digitale inclusie invoeren in G!DS. Omdat er een grote overlap is in wat iedere bibliotheek aanbiedt, is er standaard aanbod klaargezet welke je lokaal kunt overnemen. Het voordeel hiervan is dat je:

  1. Zelf weinig hoeft in te vullen, dat is al voor je gedaan. Zelf vul je alleen nog wat specifieke informatie aan over je lokale situatie.
  2. Zelf weinig hoeft bij te houden. Benodigde wijzigingen worden namelijk centraal doorgevoerd en is automatisch beschikbaar in het lokale aanbod. Je controleert alleen de velden die door jou zijn ingevuld.

Om dit aanbod over te nemen volg je de volgende twee stappen:  

Stap a: Je kiest uit welk aanbod je bibliotheek biedt. Dit wordt in G!DS getoond bij jouw bibliotheek.
Stap b: Specifieke details kun je zelf aanpassen naar je lokale situatie (bijv. een datum van een cursus)


Zelf aanbod toevoegen?
Het is mogelijk ook zelf aanbod in te voeren wat afwijkt van het landelijk over te nemen aanbod. Wij kunnen echter geen garantie afgeven of dit ook correct meegenomen wordt naar de digitale inclusie websites. 

Wil je toch zelf aanbod invoeren? Kies de juiste aanbodsoorten.  

 

2. Aanbod t.b.v. sociaal educatie websites (sociale inclusie)

Voor aanbod wat ingevoerd moet worden t.b.v. de sociale inclusie zijn de menu-items Details sociale inclusie opgezet. Hierin vind je heel gedetailleerd terug welke gegevens waarvoor ingevoerd moeten/kunnen worden. 

De informatie volgt de website.