Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Robot-hackatonDe Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert robot-hackathons voor VO en MBO-scholieren van alle leeftijden en niveaus. De hackathon bestaat uit 6 of meer dagdelen, deels in de bieb en deels op school. Dit project is winnaar van de IPON innovatie van het leren MBO Award 2018. Echte opdrachtgevers vragen de scholieren advies over zinvolle inzet van sociale robots. In teams gaan de scholieren praktische, creatieve en tegelijk technische oplossingen vinden voor de opdrachtgever. Daarna presenteren zij hun advies aan een jury.

De hackathon verloopt via een proces van design thinking en raakt alle 21e eeuwse vaardigheden. De Bibliotheek werkt samen met de partners Puzzled.nl, Luqo en studenten en lerarenopleiders van iXperium centre of expertise. Van de leraren vragen we een actieve rol.

Locatiecontactgegevens

Mariënburg 29
6511PS  Nijmegen
Telefoon: 024 3274911
E-mail: info@obgz.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Linda Vogelesang
Telefoonnummer: 

024 3274907
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Urls: 
Website: 
Bestanden: 
OBGZ_logo_beeldschermkleingemaakt.jpg (7818 bytes)


Vorige pagina