Bibliotheken in Groningen

Op deze pagina zijn alle bibliotheken opgenomen met een ISIL-code en een locatiecode van het bibliotheeksysteem dat in gebruik is. Ontbreekt een vestiging, neem dan contact op met de Provinciaal Servicemanager.

Vertel eens ... over Strijd om Drakeneiland (groep 6, 7 en 8)Het (thuis) lezen van en met elkaar praten over dit boek en het thema 'democratie' biedt vele kansen voor verdieping van het leesonderwijs. Vertel eens...

Praten over boeken versterkt leesmotivatie en literaire competentie (Chambers, 2012). Elke leerling krijgt twee weken een exemplaar van het boek 'Strijd om Drakeneiland'. Daarna wordt het boek in de boekenkring besproken (lestijd: 30 minuten). Het thema van het boek 'democratie' leent zich goed voor een groepsdiscussie. Het project bestaat uit 32 exemplaren van het boek 'Strijd om Drakeneiland' (uit de landelijke campagne ‘Nederland Leest Junior 2016) en een kant-en-klare lesbeschrijving om samen te reflecteren op het verhaal.
Dit gebeurt door middel van coöperatieve werkvormen en de aanpak van leesbevorderaar Aidan Chambers, ‘Vertel eens…’. De handleiding bevat ook andere verwerkingsopdrachten naar aanleiding van het boek.

Dit leesbevorderingsproject bevat:
- 32x het boek 'Strijd om Drakeneiland' van Lydia Rood
- Chambers vragenkaartjes
- Handleiding voor de leerkracht

Korte omschrijving van het boek: Mo begrijpt er niets van. Hoe kan een groepje nieuwe kinderen zomaar de macht overnemen zonder zich aan de wetten te houden? Hij bedenkt een plan om het eiland terug te veroveren!

Locatiecontactgegevens

Markt 1
3701JZ  Zeist
Telefoon: 0858222777
E-mail: info@ideacultuur.nl

Extracontactgegevens

Contactgegevens

Naam: 

Renée van Oeyen
Telefoonnummer: 

030 2299006
Toegankelijk voor personen met een beperking: 
Onbekend
Aanmelden voor: 
(, bytes)

Aanmeldinformatie

Product momenteel beschikbaar: 
Ja


Vorige pagina