Van data naar website

De informatie uit de digitale sociale kaart G!DS kan worden gebruikt om websites te voorzien van adressen en aanbod van organisaties, evenementen en nieuws. De techniek achter G!DS is zo ingericht dat elke website, widget of app informatie kan ophalen uit G!DS.
Nadat de benodigde gegevens ingevoerd zijn in G!DS, wordt een filter gebouwd: dit is het G!DS-profiel. Het G!DS-profiel selecteert precies die data uit G!DS die getoond moet worden.

De websitebouwer krijgt toegang hiertoe en zorgt voor het tonen van de juiste informatie op de juiste pagina van de website. Ook de opmaak, volgorde en plaats van G!DS-gegevens op de website bepaalt de webbouwer.

Je kunt het eenvoudig voorstellen: G!DS is een magazijn vol gegevens. De website is de winkel en die wordt ingericht door de webbouwer/vormgever. In deze winkel wordt een selectie van de gegevens getoond. Door deze flexibiliteit is het gebruik van G!DS nagenoeg onbeperkt.

Elke webbouwer kan websites op maat maken op basis van G!DS. Er is dan ook een steeds groter aantal aanbieders van standaardportalen voor de verschillende thema's (zoals loketten in het sociale domein, cultuurportals of websites voor Jeugd & Gezin).