Aanbodsoort

In G!DS wordt er gewerkt met aanbodsoorten. De keuze voor deze soort definieert wat het je precies gaat invoeren. De soorten zijn vooraf ontwikkelde specifieke formats voor een diversiteit aan allerlei producten, diensten en ander aanbod. Zo wordt er bij aanbodsoort "Lezing" heel andere gegevens gevraagd dan voor de aanbodsoorten "Maaltijdvoorziening" of "Advisering en voorlichting".

Als je begint met het toevoegen van nieuw aanbod moet je kiezen uit een lijst met aanbodsoorten. Als eerste kun je kiezen uit een top 20 lijst van de meest gebruikte soorten. Staat de juiste aanbodsoort er niet bij, dan kun je ook zoeken in de mappenstructuur onder "Anders...". Hier vind je dezelfde structuur als in de trefwoordenthesaurus. Je kunt bladeren door de mappen of bovenin een vrije zoekterm invullen. 

Aanbodsoorten zijn geen statisch geheel in G!DS. Bestaande soorten worden aangepast en nieuwe soorten worden bijgemaakt. Als een bestaande soort gewijzigd is, zie je daar altijd een melding van zodra je het betreffende aanbod opent. Vragen of opmerkingen rondom de soorten kun je kwijt bij je accountmanager. Ook wanneer er iets ontbreekt binnen een soort vernemen we dit graag via de accountmanager.