Export naar Excel

Het is mogelijk om van alle organisaties die onder een contract (dus ook een beheercluster) vallen een export te draaien, zodat je een Microsoft Excel-overzicht hebt. Dit kan handig zijn voor bijv. controledoeleinden. Er zijn meerdere mogelijkheden: 

 1. Je wilt een export waarin alleen de namen van de organisaties staan. 
 2. Je wilt een export waarin de namen van de organisaties en de contactgegevens staan. Dit is uit te breiden met de gegevens uit de soortspecifieke velden. Let op! indien er ook een export wordt gedaan van soortspecifieke velden, dan kan dat telkens van één organisatiesoort. Heb je meerdere soorten organisaties onder je beheer, zul je dit meerdere keren moeten uitvoeren. 

 

1. Alleen namen

Ga naar het desbetreffende beheercluster.

 1. Ga vervolgens naar de contracten.
 2. Ga op Publieksnaam staan met je muis, er verschijnt rechts een pijltje. Klik hierop. 
 3. Ga naar Export, kies Excel

Nu krijg je een venster waarmee je de lijst kunt opslaan op je eigen computer. 

 

2. Namen, contactgegevens en eventueel soortspecifieke velden 

 • Kies bovenin je scherm voor Zoeken en vervolgens in het uitklapmenu Organisaties.

 • Je krijgt dan de uitgebreide zoekmogelijkheid.

 • Klik op het loepje achter Bovenliggende organisatie en een tweede zoekvenster opent zich. Zoek hier de bovenliggende organisatie op door middel van de naam of het ID. Dubbelklik in het zoekresultaat op de gevonden bovenliggende organisatie. Het tweede zoekvenster sluit weer en de organisaties vallend onder de bovenliggende organisatie worden als zoekresultaat getoond.

 • Klik nu in dit zoekvenster rechtsboven in de hoek op Export. Er verschijnt een popup waarbij gevraagd wordt of je de soortspeciffieke velden ook in de export mee wil nemen. Zijn de soortspecifieke velden niet nodig in de export, klik dan op Nee en de export zal starten.

 • Moeten de soortspecifieke velden wel worden meegenomen in de export, klik dan op Ja. Er verschijnt vervolgens een nieuwe popup met de onderstaande mededeling. Klik op OK om verder te gaan.

 • Het dialoogvenster Organisatiesoort selecteren opent nu. Kies hierin de organisatiesoort waarvan de velden in de export moeten worden meegenomen. Na het selecteren van de gewenste organisatiesoort wordt de export gestart.

 

Let op: kies bij voorkeur voor het exporteren van de soortspecifieke velden als de organisatiesoort van alle getoonde organisaties gelijk is. Is dat niet het geval, maak dan voor elke organisatiesoort een export. Zo worden uiteindelijk alle velden in de verschillende exports meegenomen.