Werken met widgets

In G!DS werk je met widgets. Widgets zijn kleine informatieblokken in G!DS waarbinnen alle gegevens van de organisatie kunnen worden bijgehouden. 

Voor elke widget in G!DS is een handleiding opgesteld. Om deze handleiding te zien klik je op het vraagteken bij de widget. De handleiding beschrijft stap voor stap wat er in de widget gedaan kan worden en hoe dit moet. 

Sommige widgets zijn aan te passen naar eigen wensen. Zo kunnen een aantal widgets worden gemaximaliseerd en geminimaliseerd, in- of uitgeklapt worden en kan de hoogte van de uitgeklapte widgets ingesteld worden. Afhankelijk van je rechten zijn er meer of minder instelmogelijkheden. Dat zal bij de verschillende onderdelen worden aangegeven.

Een aantal widgets kunnen verplaatst worden door ze te verslepen. Als een widget te verslepen is, dan veranderd de muis in vier pijltjes als je over de titelbalk van de widget gaat.


Widgets maximaliseren en minimaliseren

Verschillende widgets in G!DS zijn zowel in een geminimaliseerde versie als een gemaximaliseerde versie te gebruiken. Deze widgets zijn in de overzichtsweergave te herkennen aan de maximaliseer-knop, rechtsbovenin de widget. 

Klik op deze knop om de widget te maximaliseren:

Widget maximaliseren 

 Om de widget weer te minimaliseren, klik op deze knop: 

Widget minimaliseren 

 Tevens is de widget te maximaliseren en te minimaliseren door te dubbelklikken op de titelbalk van de desbetreffende widget. 

Widget titelbalk

 

Widgethoogte instellen

De standaardhoogte van een widget kun je zelf instellen. Klik in de titelbalk op het tandwiel, en kies vervolgens de gewenste hoogte. Deze optie is niet beschikbaar voor gebruikers met redacteursrechten.

Widgethoogte instellen

 

G!DS onthoudt de gekozen instelling.

 

Widgets inklappen en uitklappen

Een widget waar je niet veel gebruik van maakt, kun je inklappen door op het naar boven wijzende pijltje te klikken, in de titelbalk van de widget. 

Widget inklappen

Een ingeklapte widget ziet er als volgt uit: 

Ingeklapte widget

Klik nogmaals op het pijltje om de widget weer uit te klappen.