Gegevens controleren

Voor G!DS is het uitermate belangrijk dat alle informatie die ingevoerd is -en dus weergegeven wordt op websites- correct en up to date is. Van G!DS krijg je standaard een bericht als de organisatie gecontroleerd dient te worden. Hiervoor kun je ook een e-mailnotificatie aanzetten, zoals te lezen is op deze pagina. De controlefrequentie is minimaal 2 x per jaar. 

Het controleren van de organisatie betreft de complete organisatie; dus ook het ingevoerde aanbod. Zie je in je aanbod-overzicht aanbod met een rode kleur, dan dien je deze eerst te controleren. De rode kleur betekent dat de gegevens te lang niet meer gecontroleerd zijn. Zie je aanbod met een blauwe kleur, dan is er iets veranderd in de soort, dus wellicht moet daar ook iets aangepast worden. 

Door in de widget op de knop "Gegevens controleren" te klikken open je een venster, waarin je alle ingevoerde gegevens in één overzicht ziet.  

Gegevens controleren

Organisatiegegevens controleren

  1. Controleer de gegevens zorgvuldig. Als er iets aangepast moet worden, dubbelklik hier dan op. Je komt dan bij de velden waarin je de gegevens kunt aanpassen.
  2. Hetzelfde geldt voor eventuele ongeldige links. Dubbelklik hierop en het aanbod opent waarin een ongeldige link in is ingevoerd. Pas deze aan of verwijder deze.

Aangepast? Klik op opslaan en je komt weer terug in bovenstaand venster. 

Klik op de knop "Gegevens zijn juist" als alle gegevens gecontroleerd zijn. Zodra deze knop aangeklikt wordt, gaat de nieuwe controletermijn lopen. Als je hebt aangegeven berichten uit G!DS te ontvangen, krijg je vanzelf weer een verzoek de gegevens te controleren.

Vanuit de widget Contracten 
Dit overzicht is ook te openen vanuit de widget Contracten. Selecteer de organisatie waar het om gaat, en klik op de knop Gegevens controleren. Het overzicht werkt vervolgens hetzelfde.