Overige functies widget Gebruikers

De widget Gebruikers heeft nog meer opties. Na het selecteren van een gebruiker zijn deze mogelijkheden beschikbaar.

 

Knop Wijzigen
Heeft hetzelfde effect als dubbelklikken op een gebruiker. Hiermee kun je de rechten van de gebruiker per organisatie aanpassen. Als alle vinkjes  bij een organisatie worden weggehaald heeft de gebruiker geen toegang meer tot die organisatie. Let op! Gebruik hiervoor niet de optie Verwijderen, aangezien je daar de complete gebruiker mee verwijderd uit G!DS. 

Knop Verwijderen
Hiermee verwijdert u een gebruiker compleet uit G!DS. De gebruiker kan dus niet meer inloggen. Let op! Een gebruiker met de rol accountmanager kan pas verwijderd worden als er geen contracten meer op zijn naam staan.

Knop  Stuur bericht
Hiermee kan binnen het G!DS-systeem een bericht worden verzonden naar de betreffende gebruiker. De geadresseerde ontvangt dit bericht in zijn berichtenwidget.

Als de ontvanger de functie "berichten via e-mail" aan heeft staan, ontvangt hij het bericht ook in zijn persoonlijke e-mailprogramma.

Knop Beheer overdragen
Hiermee kan de thuisorganisatie van een gebruiker worden gewijzigd. Na het klikken op deze knop, zoek je de organisatie waaronder deze gebruiker moet gaan vallen. Let op! Als de gebruiker nog géén rechten heeft bij de nieuwe thuisorganisatie, moet je deze nog wel toekennen.

Knop Inloggen als

Afhankelijk van de rechten die je hebt, zie je ook de knop Inloggen als. Hiermee kun je inloggen als de gebruiker die je geselecteerd hebt. Handig als je bijvoorbeeld een melding hebt gekregen van deze gebruiker en wilt zien wat deze gebruiker ziet. Let wel op dat je dit eerst afstemt met de betreffende gebruiker. Deze gebruiker kan nl. niet tegelijkertijd ingelogd zijn.