Trefwoorden, soorten en doelgroepen inzien

De trefwoorden, soorten en doelgroepen thesauri in G!DS zijn voor alle accountmanagers in te zien. In het beheer kun je inzien hoe de rubriekenindeling is, hoe de product(aanbod-)soorten zijn opgebouwd en welke velden daarin zichtbaar zijn. Aangezien organisatiesoorten opgebouwd zijn uit productsoorten, kun je deze dus ook inzien. Daarnaast kun je inzien welke trefwoorden er in G!DS aanwezig zijn. 

 1. Klik in de menubalk bovenin op Beheer. Kies hier Trefwoorden en soorten voor het inzien van trefwoorden en aanbod- (oftewel product-) en organisatiesoorten. Kies Doelgroepen om deze in te kunnen zien. De werking van beide opties is hetzelfde. 

  Hieronder gebruiken we Trefwoorden en soorten voor de uitleg. 
  In het Trefwoorden en soorten log kun je de laatste wijzigingen in de soorten inzien. 
 2. G!DS opent het overzicht op een nieuw tabblad.

  Links in het scherm zie je de mappenstructuur waarbinnen je de trefwoorden, de productsoorten en de organisatiesoorten kunt inzien. 
  Op het grote veld rechts zie je de resultaten. 
 3. Onderin kun je zoeken door alle trefwoorden en soorten. 
 4. In een rubriek vind je de trefwoorden onder de onderliggende rubrieken, de productsoorten en organisatiesoorten. 

Bij het openen van een organisatiesoort zie je algemene informatie, in welke rubriek(en) de organisatiesoort valt en welke productsoorten gebruik maken van de organisatiesoort. Hieronder zie je de verschillende tabbladen. 

 

Zoals je hier ziet, zijn er productsoorten opgenomen in een organisatiesoort. De productsoorten bevatten de soortspecifieke velden. Kies je een organisatiesoort, verschijnen hierin dus de velden uit de bijbehorende productsoort. Dit is het geïmpliceerde product. Open de (bijbehorende) productsoort om te zien welke velden er gebruikt worden in een bepaalde soort en hoe deze velden zijn opgebouwd, welke verplicht zijn etc.  

Open je een productsoort, zie je algemene informatie, aan welke rubriek(en) de productsoort is gekoppeld en welke velden er in de soort zitten en welke eigenschappen deze velden hebben. Daarnaast zie je ook een voorbeeld hoe het er dan daadwerkelijk uitziet.